Ukraynalıların bağımsızlık kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Ukraynalıların bağımsızlık kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 12:10

Ukraynalıların bağımsızlık kutlaması

Haberin Devamı

 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Ukrayna Bağımsızlık Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği ve Akdeniz Ukraynalılar Derneği tarafından Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen '24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü ve Dostluk Konseri'ne, Antalya'da yaşayan çok sayıda Ukraynalı katıldı. Etkinlik için Ukrayna'dan kente gelen dans grubu, ülkelerine özgü kıyafetlerle dans gösterileri sergiledi. Sahneye çıkan Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği'nin Bereginya Korosu ise Ukraynaca ve Türkçe şarkılar seslendirdi. Etkinlikle davetlilere, Ukrayna'ya özgü yemekler ve dostluk ekmeği dağıtıldı.

Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nü kutlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, "Napolyon, 'Coğrafya insanların kültürlerini belirler' demiş. Ukrayna ile Türkiye arasında bulunduğu konum gereği tarihten bu yana çok güzel dostluklar, kardeşlikler olmuştur ve devam etmektedir. Umarım dünya var oldukça Ukrayna bizim dostumuz kalacaktır. Böyle bağımsızlık günlerini birlikte kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçi Temsilcisi Oresta Starak ise en yakında zamanda Ukrayna'da ve tüm dünyada barış olacağına inandıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!