UKOME’DEN EMSAL KARAR

Güncelleme Tarihi:

UKOME’DEN  EMSAL KARAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2019 10:29

Hürriyet’in gündeme taşıdığı Gazi Bulvarı’na UKOME müdahale etti. Resmi karara göre; bulvarda risk oluşturan 5 adet hemzemin yaya geçidi vakit kaybedilmeden kapatılacak.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın trafik yükünü taşıyan Gazi Bulvarı’nda hem araç sürücüleri hem de yayalar için adeta ölüm tuzağına dönüşen hemzemin yaya geçitleriyle ilgili örnek bir karara imza atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) son toplantısında alınan karara göre; bulvardaki 5 adet hemzemin yaya geçidi vakit kaybedilmeden kapatılacak.

ÇALIŞMA HIZLANDI

Alınan kararla ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren UKOME Şube Müdürü Sevcan Atalay, “Karar son yapılan toplantımızda alındı. Hemzemin yaya geçitleri kaldırılacağı için bulvara yapılması planlanan 3 adet üst geçitle ilgili çalışmalara hız verdik. En kısa süre içerisinde bulvardaki üst geçit çalışmaları ilgili birimlerimiz tarafından başlatılacak” diye konuştu.

UKOME’DEN  EMSAL KARAR

VAKİT KAYBEDİLMESİN

Haberin Devamı

UKOME kararının emsal niteliği taşıdığını vurgulayan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen, şöyle dedi: “Sürücü ve yayaların hayatını riske atan yaya geçitlerinin UKOME kararı ile kapatılmış olması riskin boyutunu minimum düzeye indirecek. Bundan sonraki süreçte vakit kaybetmeden üst geçitlerin yapılması gerekiyor.”

EMNİYET UYARMIŞTI

Daha önce Hürriyet’e konuşan Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, riskin boyutunu şu sözlerle anlatmıştı: “Riskin farkındayız. Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne resmi olarak başvuru yaptık ve bu geçitlerin kapatılmasını istedik. Çünkü bu geçitlerde ölümlü, yaralamalı trafik kazaları yaşanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!