'Üç Silahşörler' son kez sahnede

Güncelleme Tarihi:

Üç Silahşörler son kez sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 09:45

'Üç Silahşörler' son kez sahnede

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan Alexander Dumas'ın ölümsüz eseri 'Üç Silahşörler' balesi, bu sezon son kez sahnelenecek.

Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisini hazırladığı, Bujor Hoinic'in orkestra şefliği-müzik düzenlemesini üstlendiği, Nihat Kahraman'ın dekor, Nursun Ünlü'nün kostüm, Fuat Gök'ün de ışık tasarımlarını üstlendiği 'Üç Silahşörler' balesi 7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexander Dumas'nın yükselişinde en önemli role sahip iki perdelik 'Üç Silahşörler' adlı eserin konusu 16'ncı yüzyıl Fransa'sında geçiyor. Meung kasabası öyle bir yer ki; kavgasız, gürültüsüz bir gün görmek mümkün değil. Şen Değirmenci Hanı yakınında yine bir kavga olduğunu öğrenen halk, hemen oraya akın eder. Kavgayı, çocukluktan yeni çıkmış genç Dartanyan'ın çıkardığı anlaşılır.

Babasının, yaşlı ve komik görünüşlü bir at, beline uzun bir kılıç, eline de bir tavsiye mektubu vererek yolunu çizmesi için kasabaya yolladığı Dartanyan, mektubu Mr. Treville'e verir. Krallık Muhafız Birliği silahşorlarından Athos, Porthos ve Aramis'e genç, ateşli, romantik ve gözü kara Dartanyan'ın katılmasıyla kardinalin adamları için zor günler başlar.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!