'Üç Silahşörler' son kez

Güncelleme Tarihi:

Üç Silahşörler son kez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 15:38

 'Üç Silahşörler' son kez

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Alexander Dumas'ın ölümsüz eseri 'Üç Silahşörler' balesini 19 Kasım Cumartesi günü son kez sahneleyecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahnelenecek 'Üç Silahşörler' balesi, tarihsel sahne dekoru ve kostümleriyle dikkati çekiyor. Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisini hazırladığı, Bujor Hoinic'in de orkestra şefliği ve müzik düzenlemesini, Nihat Kahraman'ın dekor, Nursun Ünlü'nün kostüm, Fuat Gök'ün de ışık tasarımlarını üstlendiği eser, izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexander Dumas'nın yükselişinde en önemli role sahip olan 'Üç Silahşörler'in konusu, 16'ncı yüzyılda Fransa'da geçiyor. XIII. Louis döneminde Athos, Porthos, Aramis, D'artagnan (Dartanyan) isimli 4 gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı 'Üç Silahşörler', yazıldığı dönemden bugüne kadar değerinden hiçbir şey yitirmedi.

ESERİN HİKÂYESİ

16. yüzyıl, Fransa'da Meung kasabası öyle bir yer ki; kavgasız, gürültüsüz bir gün görmek mümkün değil. Şen Değirmenci Hanı yakınında yine bir kavga olduğunu öğrenen halk, hemen oraya akın eder. Kavgaya çocukluktan yeni çıkan genç Dartanyan'ın yol açtığı anlaşılır. Bunun üzerine babası, Dartanyan'ı , yaşlı ve komik görünüşlü bir atla, beline uzun bir kılıç, eline de bir tavsiye mektubu vererek yolunu çizmesi için Mr. Treville'e verir. Paris'e giden Dartanyan, kralın muhafız birliğinde görev yapan Athos, Porthos ve Aramis adlı üç silahşöre katılır. Dartanyan'ın da Üç Silahşör'e katılmasıyla kralı düşürmek isteyen Kardinal Richelieu için zor günler başlar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!