'Üç Bas Ses' büyülendi

Güncelleme Tarihi:

Üç Bas Ses büyülendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 11:52

'Üç Bas Ses' büyülendi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/AMTALYA, (DHA) - ANKARA, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerine bağlı 3 bas sanatçısı 'Üç Bas Ses' konseriyle Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) konuğu oldu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'Üç Bas Ses' adıyla verilen konserde, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Tuncay Kurtoğlu, Teyfik Rodos ile Zafer Erdaş solist sanatçı olarak sahneye çıktı. Soprano Işılay Meriç Karataş - Sema Suna, mezzo soprano Seda Güç, bas Şafak Güç- Engin Suna, bariton Melih Tepretmez'in de eşlik ettiği konserde W. A. Mozart, G. Rossini, G. Verdi, S. Ada, T. Khrennikov'un eserlerinden renkli seçkiler sunuldu.

İki bölümden oluşan konserde opera diliyle seslendirilen Ali Hoca'nın 'Rus Halk Şarkıları (Anonim)', 'Kerimoğlu Zeybeği', 'Sen Bu Yaylaları Yaylıyamazsın', A. Ada'nın 'Ali Baba&40 (Düet)', T. Khrennikov'un 'Sarhoşun Şarkısı (Düet)' adlı neşeli eserlerine de yer verildi.

Konserde, sanatçılara ANTDOB'un 20 keman, 5 viyola, 6 viyolonsel, 3 kontrbas, 2 flüt, 2 klarnet, 2 fagot, 4 korno, 2 trompet, 3 trombon, 1 timpani, 3 vurmalı saz, 1 arp, 1 dijital piyano sanatçısından oluşan orkestrası eşlik etti. Orkestrayı şef Tulıo Gagliardo yönetti.

Antalyalı müzikseverler konser sonunda orkestra ve sanatçıları uzun süre alkışladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!