Tütüncü: Kepez'de rekora imza attık

Güncelleme Tarihi:

Tütüncü: Kepezde rekora imza attık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 13:08

Tütüncü: Kepez'de rekora imza attık

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Tütüncü, nisan ayı meclis toplantısında 2017 yılının değerlendirmesini yaptı. Tütüncü, performans gerçekleştirme oranının yüzde 90, bütçenin ise yüzde 94'ünü gerçekleştirdikleri bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, “2017 yılında Kepez'de rekora imza attık" dedi.

Kepez Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, geçen yılın değerlendirmesinin de yapıldığı 40 maddenin görüşülmesiyle tamamlandı. Meclis üyelerinin Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Er Muhittin Talha Çalışkan'ın adının Yenidoğan Mahallesi'ndeki bir parka, MHP Kurucusu Alpaslan Türkeş'in adının bir caddeye, yeni açılacak kent meydanına Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kepez Kent Meydanı adının verilmesi yönündeki ek önergeler, isim tespit komisyonuna havale edildi. Kapalı zarf usulü yeni dönem encümen üye seçimlerinin de yapıldığı mecliste, Serkan Demir, İsa Sarpdağ ve Musa Batu seçildi. İmar Komisyonu, plan bütçe komisyonu, isim tespit komisyonu, kentsel gereksinimler komisyonu, mülkiyet değerlendirme komisyonu, kadın erkek fırsat eşitliği komisyon seçimleri de yapıldı.

'BİRLİKTE YAPTIK' VURGUSU

Faaliyet raporu değerlendirilmesi görüşülürken meclis başkanlığı koltuğunu Kepez Belediye Meclis Başkanı 1. Vekili Ali Fidan'a devreden Hakan Tütüncü, meclis üyeleri arasında oturarak toplantıyı takip etti. Geçen yılın ve bu yılın değerlendirmesini yapan Başkan Tütüncü, yapılan tüm hizmet üretimlerinin, seçilmişler ve belediye çalışanları olarak birlikte gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

'BÜTÇE FAZLASI VERMİŞİZ'

Geçen yılın performans programındaki 257 adet göstergenin 237'sini gerçekleştirdiklerini açıklayan Tütüncü, 2017 yılı bütçesi olarak önerdikleri 284 milyonun yüzde 102'sini elde ettiklerini hatırlattı. Bütçe fazlasının harcama yerlerini de belirttiklerini hatırlatan Tütüncü, “Bütçemizde yüzde 94'lük gerçekleşme meydana getirmişiz. Kesin hesabı mayıs ayı toplantısında konuşacağız. 30 milyon lira fazla paramız varken icraatlarımızı yaptık. Bu kadar hedefi gerçekleştirecek çalışmalar üretmişiz, imkanlar oluşturmuşuz ve yatırım yaparken, Dokuma Fabrikası'nın tapu için 15 milyon lira harcama hariç artı 30 milyon lira artı para ile yeni yıla girmiş bulunuyoruz. 2017 yılında Kepez'de rekora imza attık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!