Tütüncü’den Akmek Öğrencilerine Yemek Dersi

Güncelleme Tarihi:

Tütüncü’den Akmek Öğrencilerine Yemek Dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 11:47

kepez belediye başkanı hakan tütüncü, akmek kurslarını ziyaret etti

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları’nı (AKMEK) ziyaret etti.
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, AKMEK öğrencilerini ziyaret etti. Ziyaretinde Başkan Tütüncü, öğrencilerin kendisi için hazırladığı salata yapımına şahit oldu.
Kendisinin de iyi bir aşçı ve gurme olduğunu anlatan Tütüncü, belediye başkanı olmadan önce evde sık sık yemekler yaptığını söyledi. Şu anda yoğunluğu nedeniyle mutfağa giremediğini belirten Tütüncü, yemek yapmayı çok sevdiğini söyledi.
TÜTÜNCÜ’DEN PİLAV DERSİ
Pilav, et, balık ve salata yapımında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Tütüncü, “Pilav yaparken pilavın miktarı kadar su eklenmesi gerektiği söylenir. Pirinç haşlanan suyla pişiyor. O yüzden pilav yapılan tencerenin ısı iletkenliğine ve ateşin yüksekliğine göre su ayarlanmalı. Ben pilav yaparken, sürekli gözeterek su eklerim” dedi. Tütüncü daha sonra kuru fasulye, salata, tavada ve mangalda et ile balığın nasıl yapılacağını da anlattı.
GÜZEL GÖRÜNÜMLÜ YEMEKLER TAVSİYESİ
Eskiden ebeveynlerin tarifi üzerine yemek yapılırken günümüzde çok daha ayrıntılara dikkat edilerek yemekler hazırlandığını belirten Tütüncü, “Meslek sahibi olmak için, güzel görünümde yemekler çıkarmanız gerekli. Örneğin makarnada kolay ilerlenebilir. Tavada balık, salata çeşitleri, makarna salatasının çeşitlerini beraber yapacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!