Türk-İş'ten baskı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Türk-İşten baskı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 13:20

Türk-İş'ten baskı tepkisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, birçok işverenin çalışanlarına sendika değiştirmeleri konusunda baskı yaptığını, bunun da suç olduğunu söyledi.

TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, tarım sektöründe çalışan işçilere sendika değiştirmeleri konusunda baskı yapıldığını iddia ederek Tarım- İş Sendikası'nda olağanüstü toplantı yaptı. TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların Antalya'da faaliyet gösteren şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ünal, son zamanlarda bazı işverenlerin sendika değiştirme konusunda, işçilere baskı yaptığını öğrendiklerini kaydetti. Tarım -İş Şube Başkanı Feyzi Özer'den bilgi alan Hacı Mevlüt Ünal, işverenlerin veya siyasilerin, çalışan emekçilerin iradelerine saygı duymaları gerektiğini ifade etti. Aksi halde işyerlerinde çalışma barışının bozulacağını, huzur ortamının kaybolacağını kaydeden Ünal, "Kimsenin, bir işyerinde huzurun bozulmasına sebebiyet verme hakkı yok. Esasen çalışanlara sendika değiştirme konusunda mobbing uygulamak suç" dedi.

'UYARIYORUZ'

TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, geçmişte yaşanan benzer bir olaydan örnek vererek, şunları söyledi: “Antalya' da suç duyurusunda bulunduğumuz bir Genel Müdür 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan, 'sendika değiştirme konusunda özel gayret sarf edenler olursa buna müsaade etmeyiz' derken, burada durumdan vazife çıkaranları, kraldan fazla kralcı olanları, işçi sınıfı olarak uyarıyoruz" diye konuştu.

Tarım-İş Sendikası Antalya Şubesi’nin üyelerine baskının devam etmesi halinde, Türkiye'nin en büyük işçi Konfederasyonu TÜRK-İŞ olarak gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ünal, “Her zaman iş yerlerinde diyaloğa önem vermekteyiz. Bu konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve BATEM’den görüşme talep ettik. İşveren temsilcilerimizle konuyu görüşeceğiz. Dolayısıyla masa başında sorunun çözülmesi ve tarafsız davranılması gerektiğini düşünmekteyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!