TURİZMCİLER AĞIR CEZADA

Güncelleme Tarihi:

TURİZMCİLER AĞIR CEZADA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:22

Delphin Oteller zincirinin ortaklarına yönelik hazırlanan ve 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 53 sayfalık FETÖ/PDY iddianamesinin detaylarına Hürriyet ulaştı.

Haberin Devamı

 

FAALİYETİ Antalya’da devam eden Delphin Oteller zincirinin ortaklarına yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan ve Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 53 sayfalık iddianamenin detaylarına Hürriyet ulaştı. İddianamede FETÖ finansörü olmakla suçlanan Koza Holding eski sahibi firari Hamdi Akın İpek ve Kayseri’de devam eden FETÖ/PDY davasında yargılanan işadamı İlyas Boydak’ın isimleri dikkat çekti.

GÖRÜŞMELER LİSTELENDİ

İddianamede; tutuklu olarak yargılanan Alper Cömertoğlu’nun, FETÖ/PDY’nin tepe yöneticisi olarak kabul edilen Hamdi Akın İpek ile çeşitli tarihlerde cep telefonu görüşmeleri yaptığı, yine FETÖ/PDY kapsamında tutuklu kaydı bulunan İlyas Boydak ile 2015 tarihinde Ankara’da bulunan otelde aynı gün içerisinde konakladığı bilgisine yer verildi. Cömertoğlu’nun yine farklı tarihlerde tutuklu ve denetimli serbestlik kaydı bulunan çok sayıda Bylock kullanıcısı ile telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi.

POLİS SORDU İMAM ANLATTI

Haberin Devamı

Alper Cömertoğlu’nun FETÖ ile ilişkilendirilen Kimse Yok Mu Dayanışma Derneği’ne eşi Mine Cömertoğlu adına 4 bin dolar bağış yaptığı, bu bağışın da kayıt altına alındığı vurgulanırken, Cömertoğlu ailesinin FETÖ ile mali ilişkilerinin olduğu iddiasına yönelik en dikkat çekici değerlendirmeler tutuklu FETÖ/PDY Alanya imamı İsmail Akpınar’ın ifadelerinde ortaya çıktı.

MİNE HANIM KONUŞMA YAPTI

Bylock kullanıcısı olan Akpınar, Alper Cömertoğlu’nu tanıdığını, Van depremi sonrası depremzedelere yardım götüren işadamı grubunun içinde Alper ve Mine Cömertoğlu’nun da yer aldığını, Van’da bulunan örgüte ait bir okulda program yapıldığını, bu programda Mine Cömertoğlu’nun teşekkür konuşması yaptığını anlattı. Alanya Cumhuriyet Savcılığı ise ikilinin (Alper Cömertoğlu-İsmail Akpınar) farklı tarihlerde 4 kez telefon görüşmesi yaptığını tespit etti.

VALİLİK’TE TANIŞTIM

İddialara ilişkin ifade veren Alper Cömertoğlu, Hamdi Akın İpek ile eşinin herhangi bir akrabalık bağı olmadığını, FETÖ Antalya imamı firari Hasan Tarık Şen ile Antalya Valiliği’ne yapılan resmi bir ziyarette tanıştığını, Şen’in FETÖ bağlantısını ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğrendiğini vurguladı. Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarında tespit edilen para hareketlerinin borç-alacak olduğunu savunan Cömertoğlu, FETÖ Alanya imamı İsmail Akpınar’la da irtibatının olmadığını iddia etti.

BOYDAK’I TANIMIYORUM

Haberin Devamı

Cömertoğlu, ifadesinin devamında; Kimse Yok Mu Derneği’ne Afrika’daki yoksul insanlara yardım için bağış yapmak istediğini ancak derneğin FETÖ ile ilişkili bir kurum olduğunu öğrendiğini, bağışı yapmaktan vazgeçtiğini, bağış yapmadığı halde kayıt oluşturulduğunu söyledi. Hamdi Akın İpek’in babasının, amcası Rüstem Cömertoğlu ile arkadaş olduğunu anlatan Cömertoğlu, “İpek ile üniversitede okurken görüşmüştüm” dedi. Cömertoğlu, İlyas Boydak’ı ise hiç tanımadığını savundu.

BYLOCK MESAJLARI

Aynı iddianamede ismi geçen ve şu an tutuklu bulunan Mine Cömertoğlu ile ilgili bölümde ise örgüt içinde sohbetleri organize eden Fatma Ünal ile Dilek Alkan isimli Bylock kullanıcılarının mesajları dikkat çekti. 2015 tarihli Bylock görüşme kaydında “Abla benim bugün okulda işler yoğun da, Mine Cömertoğlu var. 150 kişi katılıyor, 80’i dış. Bir de kaset 5 oldu, yani gelmeye yüzüm yok” şeklinde görüşme yaptığı belirtildi. KOM Şube’de ifadeleri alınan bazı örgüt üyeleri ise örgüt adına yapılan kahvaltı, iftar ve bağış yemeklerini Mine Cömertoğlu’nun organize ettiğini söyledi.

4 GÖZALTI 2 TUTUKLAMA

Haberin Devamı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Delphin Oteller zinciri ortaklarına yönelik başlatılan operasyonda Cömertoğlu ailesinden 4 kişi gözaltına alınmış, Alper ve Mine Cömertoğlu çifti tutuklanmıştı. Savcılık makamı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Alper ve Mine Cömertoğlu hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla dava açıldı. Delphin oteller zincirinin Antalya Lara-Kundu’da 4, Alanya’da ise 1 beş yıldızlı otel olmak üzere toplam 5 oteli bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!