Triatlonda hedef: Rio-2016

Güncelleme Tarihi:

Triatlonda hedef: Rio-2016
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 11:07

- Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş: -"Nihai hedefimiz olimpiyatlardır. Türkiye'yi Rio'da temsil ederek triatlonun bayrağını üst noktalara taşımayı ümit ediyoruz. Hep beraber bunun için çalışıyoruz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - MUSTAFA KURT - Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "Nihai hedefimiz olimpiyatlardır. Türkiye'yi Rio'da temsil ederek triatlonun bayrağını üst noktalara taşımayı ümit ediyoruz. Hep beraber bunun için çalışıyoruz" dedi.

Türkiye Triatlon Federasyonu, 27 sporcusuyla Alanya Sporcu Gelişim Kampı ve 12-28 Haziran'da Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları hazırlıkları kapsamında Alanya ilçesinde kamp çalışması yaptı.

Kampı ziyaret eden Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakü'de yapılacak yarışmada başarılı olmak istediklerini söyledi.

Triatlon milli takımı olarak 1 Şubat'ta Alanya'da kampa girdiklerini ifade eden Güneş, "Bir haftalık kamp programımıza 27 sporcumuz katıldı. Kampın birinci amacı genç ve elit sporcularımızın yeni sezon yarışmalarına hazırlanmalarının sağlanması, ikincisi de üç sporcuyla katılacağımız Bakü'deki 1. Avrupa Oyunlarına bu sporcularımızı daha da iyi hazırlamaktı" dedi.

Haberin Devamı

İlk defa yapılacak Avrupa oyunlarına 3 sporcu ile katılmanın ülke adına bir başarı olduğunu dile getiren Güneş, 42 üyesi bulunan Avrupa Triatlon Federasyonu'nda 26. sıraya yükseldiklerini kaydetti.

Türkiye olarak triatlonda daha da ileriye gideceklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Alanya'da bu yıl 25. kez yapılacak triatlon yarışı Türkiye'de büyüyerek devam ediyor. Bu süreçte bize katkıda bulunanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Triatlonun dünyadaki yükselişi Türkiye'de de aynı hızla devam ediyor. Sadece Avrupa oyunları değil olimpiyatları asıl hedefimize koyduk. Bu süreçte de iki kızımız öne çıktı. Bunları diğer arkadaşları da takip edecektir. Erkeklerde katılan diğer sporcumuz ise Güney Afrika'da kamp çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl onun da puanlar alarak olimpiyatlara gitme hedefi var."

Federasyon olarak sporculara her türlü katkı ve desteği verme çabasında olduklarını kaydeden Güneş, bu konuda son derece uyumlu çalıştıkları Gençlik ve Spor Bakanlığının büyük desteklerinin olduğunu bildirdi.

Bu yolda tempolarını artırarak devam ettireceklerini dile getiren Güneş, "Nihai hedefimiz olimpiyatlardır. Türkiye'yi Rio'da temsil ederek triatlonun bayrağını üst noktalara taşımayı ümit ediyoruz. Hep beraber bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Türk bayrağını en üst noktaya taşımak istiyoruz"

Türkiye Triatlon Federasyonu Milli Takım Teknik Danışmanı İtalyan Andrea Gabba ise Türkiye için antrenörlük yapmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

Bakü'deki şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 3 genç sporcu olduğunu ifade eden Gabba, "Amacımız Bakü'ye gitmekti. Bunu gerçekleştirdik şimdi de Bakü'de Türk bayrağını en üst noktaya taşımak istiyoruz. Bu sporcularımızla geleceğimiz adına çok büyük başarılar elde edebiliriz" dedi.

- Genç sporcuların hedefi olimpiyatlar

Milli sporcu İpek Öztosun (21), spora 9 yaşında yüzmeyle başladığını söyledi. Son 5 yıldır triatlon yaptığını belirten Öztosun, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Triatlonda bu 5 yıl içinde çeşitli ulusal ve uluslararası dereceler aldım. Böylece de Avrupa Şampiyonasına gitmeye hak kazandım. Kısa vadede Bakü'ye gitme hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi bu yarışı iyi bir sıralama ile bitirmek istiyorum ve ardından da ülkemizi 2016 ve 2020 olimpiyatlarında temsil etmek istiyorum."

Ece Bakıcı da (23) 15 yıllık spor geçmişinin son 5 yılında triatlon yaptığını anlattı. Kısa sürede bu noktaya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Bakıcı, "Haziranda Bakü'de yapılacak Avrupa Oyunları'nda bulunmak bizim için büyük bir başarı. Hedefimiz elbette olimpiyat ama bu en önemli basamaklardan biriydi. Bunu gerçekleştirdik. Şimdi 2016 olimpiyatlarına katılmak istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!