TOPLU ULAŞIMDA PANDEMİ DÜZENİ

Güncelleme Tarihi:

TOPLU ULAŞIMDA PANDEMİ DÜZENİ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2020 09:12

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında toplu ulaşım sisteminde başlatılan değişimin ayrıntılarını Hürriyet Akdeniz’e anlattı.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, kentte pandemi sürecinde toplu ulaşımdaki biniş sayısının 370 binden 40 bine indiğini, sokağa çıkma yasağı olan hafta sonunda ise kent içi ulaşımın sadece zorunlu çalışanları taşımakla sınırlı kaldığını belirtti. Hatların her gün kontrol edildiğini ifade eden Tonguç, “Bir aksaklık olduğunda güzergâhları hızla revize ediyoruz. Havalimanı hatlarını ve gece çalışan otobüs hatlarını ve bu süreçte kaldırdık. Yoğun saatlerde otobüslerin içinde yakın temas olmaması için sık sefer koyuyoruz. Onun dışındaki saatlerde ise sefer sayılarını azaltıyoruz” dedi.

GÜNLÜK 270 ARAÇ TRAFİĞE ÇIKIYOR
Tonguç, ulaşım esnafına ve belediyeye ait araç sayılarıyla ilgili şöyle bilgi verdi: “Antalya'da trafiğe çıkan toplu taşıma aracı sayısı 650 idi, bunun 480'i ulaşım esnafına aitti. Yaklaşık 150 esnaf bu süreçte araçlarını trafikten çekince kalan 330 aracı ‘2 gün izin, 1 gün mesai’ düzenine geçirdik. Kilometre başına 1 lira nakdi destek verdiğimiz Antalya’da ulaşım esnafı şu anda hafta içi günlük 105 araçla hizmet veriyor. Her gün belediyeye ait 160 araçla toplu ulaşım seferleri yapılıyor. Böylece kentte gün boyu toplam 270 araç trafikte seyrediyor. Normal şartlarda 100 kişi alabilen 12 metrelik otobüslere şu anda sosyal mesafe kuralları gereği en fazla 49 yolcunun binmesine müsaade ediliyor.”

Haberin Devamı


HAFTA SONLARI 14 HATTA 25 ARAÇ
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonlarında ise 14 ana hatta 25 otobüsle hizmet verildiğini dile getiren Nurettin Tonguç şöyle konuştu: “Mesai başlangıç ve bitişi sırasında yaşanan pik saatlerde araç sayısını 50’ye çıkarıyoruz. Sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri ve diğer zorunlu çalışanlar için kurduğumuz bu sistemi gelen talepler doğrultusunda dizayn ettik. Güzeloba’dan Sarısu’ya, Varsak’tan Akdeniz Üniversitesi’ne, Masadağı’ndan Gürsu’ya gibi ana hatlarda sokağa çıkma yasağında da ulaşımı sağlıyoruz.”

MASKESİ OLMAYANA ÜCRETSİZ VERİLİYOR
Antalya Valiliği toplu ulaşımda maske zorunluluğunu koyduktan sonra kent merkezi ve bütün ilçelerdeki otobüslerimizde 60 bin maske dağıttıklarını söyleyen Tonguç, “Her akşam tüm otobüslere dezenfeksiyon yapılıyor. Toplu ulaşım depolama alanlarına, duraklara ve otobüslerin içine el dezenfektanı konuldu. Hiçbir yolcuyu maskesiz araca bindirmiyoruz. Her otobüsün şoförüne maske dağıttık. Sürücüler, eğer duraklardan aldıkları yolcuların maskeleri yoksa ücretsiz dağıtım yapıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!