TİYATRO KAVGASI BÜYÜYOR

Güncelleme Tarihi:

TİYATRO KAVGASI BÜYÜYOR
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2019 10:24

Anadolu Ateşi’nin gösterilerinin yapıldığı Antalya Aspendos Arena’nın mülk sahibi Hüseyin Avni Aykol’un kazı iddiaları şaşkınlık yarattı. Aykol, “Yerin kullanım amacı çadır olarak kurgulandığı halde 3. Derece sit alanı olan tarlanın üzerinde 1 metreye kadar kazılar yapılmış” dedi.

Haberin Devamı

ANADOLU danslarını çağdaş figürlerle birleştiren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun 2008 yılından beri gösteri alanı olarak kullandığı Antalya Aspendos Arena’nın tahliyesi için Antalya 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açan Hüseyin Avni Aykol, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ın, “Fahiş kira bedeli isteniyor” iddialarına yanıt verdi.

ELİMDEN ALMAK İSTİYORLAR

Nisan ayında görülecek ilk duruşmadan önce Hürriyet’e konuşan Aykol, “200 yıldır ailemize ait olan toprağı kimselere bırakmayacak, satmayacak ve kiraya da vermeyeceğim. Biz 2013 yılından beri tahliyeye uğraşıyoruz. Eski kiracımın ve avukatının çeşitli gazetelere verdikleri beyanatlar müstakil tapulu tarlamı, elimden alma çabası içerisinde olduklarını gösteriyor. Biz bu durumları, koruma amaçlı imar plan düzenlemeleri ile daha öncede yaşamıştık. Yargı, hakkımı o dönemde de vermişti” dedi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Haberin Devamı

Fahiş kira bedeli iddialarına açıklık getiren Aykol, şöyle dedi: “Fahiş kira bedeli talep ettiğimiz söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Kaldı ki mülk sahibi olarak kira bedelini belirlemem en doğal hakkım. Üstelik ilk görüşmelerde yerin kullanım amacı çadır olarak kurgulandığı halde 3. Derece sit alanı olan tarlanın üzerinde 1 metreye kadar kazılar yapılmış.”

SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIZ

“Civar tarlalarda ağaç ekimine kontrollü izin verilirken, devasa bir gösteri merkezi inşa edilip, 3.derece doğal sit alanı bölgesinde metrelerce kazılar yapıldı. Sözleşme gereği bu alanın sözleşme bitiminde eski haline geri döndürülmesi esas şart olmasına rağmen tahliyeyi kabul etmemek, çeşitli bahaneler sunmak iyi niyetli olmadıklarını bize gösteriyor. Ayrıca Mustafa Erdoğan’ın ‘Şantaj, haraca bağlama’ ifadeleri ile ilgili de gerekli hukuki süreç başlatılacak.”

BAKMADAN GEÇME!