Titanic Golf'te Turkish Airlines World Golf Cup hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Titanic Golfte Turkish Airlines World Golf Cup hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:43

Titanic Golf'te Turkish Airlines World Golf Cup hazırlığı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik İlçesi'ndeki Titanic Golf Kulüp'te Turkish Airlines World Golf Cup 2016 hazırlıkları sürüyor.

Turkish Airlines World Golf Cup 2016'nın bu yılki finalistleri Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Titanic Golf Kulüp'te dereceye girebilmek için mücadele edecek. Dünyanın en önemli turnuvalarından olan Turkish Airlines World Golf Cup 2016'nın yapılacak Titanic Golf Kulüp'te hazırlıklar sürüyor. Golf Kulübü Genel Müdürü Murat Konuk, turnuvaya katılacak sporculara bölgesel olarak güvenlik sorunu olmadığını kanıtlamak istediklerini söyledi.

Turkish Airlines World Golf Cup 2016 kapsamında mart ayından bugüne kadar turnuvalar yapıldığını anlatan Murat Konuk, "En son 7 Ekim'de Torino'da yapıldı. Bunların birincilerini dünya finalinde 29 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde kendi otelimizde ve golf sahamızda ağırlayacağız. 150 katılımcı bekliyoruz. Turnuva 3 gün sürecek. Sahamız o tarihe kadar hazır olacak. Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 63 ülke katılıyor. Singapur, Tayvan, Japonya, ABD, Güney Afrika'dan birçok ülke var. Bu ciddi bir rakam" dedi.

Golf turizmiyle ilgili de değerlendirme yapan Konuk, bu yıl durumun pek iç açıcı olmadığını aktardı. Yüzde 50- 55 seviyesinde kayıp olduğunu, buna en büyük sebebin de güvenlik sorunu olduğunu anlatan Konuk, Avrupalıların bölgeyi destinasyon olarak görmediğini, Portekiz ve İspanya gibi ülkelere gittiğini vurguladı. Konuk, "Her türlü golf fuarlarına, turizm fuarlarına bilfiil oteller katılıyor. Belek otelleri de katılıyor. Avrupa'da insanlar 'Ülkenizi güvenli olarak tercih etmiyoruz' diyorlar. İnşallah 2017'nin daha verimli bir sezon olmasını diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!