'Tılsımlı Gömlekler' sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tılsımlı Gömlekler sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 17:56

'Tılsımlı Gömlekler' sergisi açıldı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerin yaptığı hat ve tezhip eserlerinin yer aldığı 'Tılsımlı Gömlekler' sergisi Antalya Müzesi'nde açıldı.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, Türk İslam sentezi koleksiyonuna yeni eserler ekledi. Aharlı kağıtlar üzerine işlenen hat ve tezhip sanatı eserleri 'Tılsımlı Gömlekler' sergisinde sanatseverlerin beğenesine sunuldu. Antalya Müzesi'ndeki serginin açılışına Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Karaloğlu, bu haftanın Antalya için çok önemli olduğunu söyledi. Antalya'nın 810 yıldır vatan toprağı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, hafta sonunda fethin 810'uncu yılının kutlanacağını kaydetti. Vali Karaloğlu, "Bu topraklarda izlerimiz var. Kültürümüz, sanatımız var. Geleneksel el sanatlarımız, medeniyetimizin ve kültürümüzün ete kemiğe bürünmüş bir parçasıdır. Bu hat olur bazen tezhip olur bazen roman, mısra olur. Her biri medeniyetimizin parçasıdır. Bu tür sergiler medeniyetimizi gelecek nesillere aktarmakta önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Karaloğlu ve beraberindekiler sergideki eserleri inceledi.

Sergi 15 Mart'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!