Tatlı, Dondurma Ve Süt Üretim Yerlerinde Gıda Denetimleri Arttı

Güncelleme Tarihi:

Tatlı, Dondurma Ve Süt Üretim Yerlerinde Gıda Denetimleri Arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 13:44

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE KORKUTELİ'DE GIDA DENETİMLERİ ARTTI. (ADEM DURMAZ-ANTALYA-İHA)

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü ekipleri, Gıda denetim ekipleri tarafından, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde, gıda üretim ve satış yerleri, tatlı ve pastacılık ürünleri ve toplu tüketim yerleri inceleniyor.
İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü Gıda mühendisi Rafet Çoban, “Normalde rutin olarak yaptığımız denetimleri Kurban bayramı öncesi halkımızın sağlığı açısında sıklaştırdık. Antalya Gıda ve Yem Şube Müdürümüz ve Gıda Mühendislerimiz öncülüğünde, İlçemizdeki farklı işletmelerde tatlı, Dondurma ve süt ürünleri satan ve üreten işletmelerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor” dedi.
Çoban, imalathaneleri baştan aşağı denetleyen gıda denetim görevlilerinin, işletmeleri bir sonraki denetime kadar eksikliklerini yerine getirmesi konusunda uyarılarda bulunduğu belirtti ve açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Üretim ve satış yapan işletmelerde eksiklikleri zamanında yerine getirenlere teşekkür ediyor, yerine getirmeyenlere ise Türk Gıda Kodeksi esaslarına göre idari para cezası uyguluyoruz. Aylık ve haftalık olarak rutin yaptığımız denetimler, Bayram öncesi daha da sıklaştırdık. Çalışmalarımız sabah saatlerinde başlayarak geç vakitlere kadar devam ediyor. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde mutlaka Alo 174 Gıda Hattı’na ihbar etsinler. Alo 174 Gıda Hattı, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunmaktadır. Biz müdürlük olarak anında o şikayet edilen yerlere giderek orası ile ilgili denetimlerimizi gerçekleştiririz ve söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygularız” diye konuştu. (AD
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!