Tarım ve Seracılık Festivali programı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarım ve Seracılık Festivali programı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 17:41

Tarım ve Seracılık Festivali programı belli oldu

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenecek 17'nci Tarım ve Seracılık Festivali'nin programı belli oldu.

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali ile ilgili Kumluca Belediyesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, daire amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaymakam Polat Kara, Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri hazırlıklarının Kumluca Belediyesi'nin organizatörlüğünde devam ettiğini, festivalin geçmiş yıllarda yapılanlardan daha güzel ve görkemli olacağını söyledi.

Festival hazırlıkları ve programı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da festival etkinlikleri programının netleştiğini, bu yıl festivalin geçen yıllara göre daha görkemli olması için mahalle muhtarları ve halkın festivale büyük destek verdiğini kaydetti.

Başkan Çetinkaya, şunları söyledi:

"21 Nisan akşamı Karatepe Stadı'nda ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimize ithafen Kuran dinletisiyle başlıyoruz. 22 Nisan akşamı Son Göç Belgesel film gösterimi ve ADD Türk Halk Müziği konseri, 23 Nisan akşamı okullarımız arası ses yarışması, 24 Nisan halk koşusu ve akşamına okullar arası halk oyunları yarışması, 25 Nisan akşamı Yörük obaları buluşması, 26 Nisan akşamı ise Yörük obaları sıra gecesi etkinliğimiz olacak. 27 Nisan gündüzünde ise festivalimizin ana teması Yörük göçümüz mahallelerimizin hazırladığı Yörük göçü kortejiyle yapılacak. Bu yıl Yörük göçü etkinliğinin daha farklı ve görsel olması düşüncesiyle Kayı ve Dodurga boyları adı altına Yörük çadırları oluşturacağız."

27 Nisan akşamında Gizem Kara'nın Karatepe Stadı'nda konser vereceğini kaydeden Başkan Çetinkaya, 28 Nisan günü ise katılımcıların en fazla acı biber yemek için yarıştıkları ve Türkiye'de ses getiren acı biber yeme yarışmasını Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceklerini belirtti. 28 Nisan akşamı Serkan Kaya konseri olacağını belirten Başkan Çetinkaya, "29 Nisan günü ise Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından olan ve tüm dünyada ses getiren 52'nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Kumluca- Elmalı etabının startı ilçemizden verilecek. Ben burada halkımızdan bu etkinliğin en güzel şekilde gerçekleşmesi için ilçemizin tanıtımına güzel görselliklerle katkı sağlamalarını istiyorum. Aynı gün akşam Karatepe Stadı'nda Kolpa Grubu konseri olacak. 30 Nisan günü ise yağlı güreşte marka bir güreş olan Kumluca Güreşlerimizi başlatacağız ve festivalimizin olmazsa olmazı Kadınlar Günü etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Aynı gün akşam yine Karatepe Stadı'nda Serdar Ortaç konserimiz olacak. 1 Mayıs günü de yağlı güreşlerde yıllardır Kırkpınar güreşlerinin kürsü yapacak pehlivanlarını belirleyen, güreşlerimizin finalini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Festival etkinlikleri içerisinde ayrıca halı saha futbol turnuvası finali, sebze teşvik yarışması ve sempozyum da düzenleneceğini anlatan Başkan Çetinkaya, festivalin her geçen yıl daha renkli ve görselliğiyle daha güzel olması için çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Çetinkaya'nın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar da festivalin daha etkili ve görselliği bol şekilde gerçekleşebilmesi amacıyla fikirlerini sundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!