Tarihi Demircileriçi Çarşısı için sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Demircileriçi Çarşısı için sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 15:19

Tarihi Demircileriçi Çarşısı için sözleşme

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ortak kullanım protokolü sonucunda, AESOB'a devredilen Tarihi Demircileriçi Çarşısı'ndaki sahaf tezgahlarının, kura çekimiyle belirlenen 14 sahaf ve kitapçı esnafına bedelsiz kiralanmasıyla ilgili sözleşme imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, esnaf ve sanatkara yönelik özel ilgi ve alaka gösterdiğini söyleyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Başkan Türel ile beraber Tarihi Demircileriçi Çarşısı'na yönelik bir çalışma yaptıklarını hatırlattı. Adlıhan Dere, "Amacımız, Tarihi Demircileriçi Çarşısı'nı canlandırmak ve buraları hem esnafın hizmetine sunmak hem de vatandaşlarımızın gezebileceği, burada bulunan esnafımızın ihtiyaçlarının giderebileceği bir merkez haline getirmek. Ahilik Haftası kapsamında, ayakkabı imalatı ve tamircisi esnafımıza bedelsiz olarak kiralanan Tarihi Demircileriçi Çarşısı'ndaki dükkanların açılışını gerçekleştirdik. Şimdi orada 11 ayakkabıcı esnafımız, kendileri için özel olarak tasarlanan modern mekanlarda hizmet veriyor" dedi.

Sahaf tezgahlarının aynı zamanda kitap okumaya yönelik ilgiyi artıracağını aktaran Adlıhan Dere, “Ayrıca, Başkan Menderes Türel'in yaptığı çalışmalarla bölgede inanılmaz hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik önümüzdeki günlerde daha da artacak. Doğu Garajı'ndaki Festival Halk Pazarı Çarşısı'na esnafımızın taşınmasıyla bölge tam bir cazibe merkezi haline gelecek. Yani genel olarak düşündüğünüzde Festival Halk Pazarı Çarşısı, Tarihi Demicileriçi Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve Sahaflar Çarşısıyla bölge tam bir esnaf merkezi, bir gezi alanı haline gelmiş olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!