Taksici ‘tek tipe’ karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Taksici ‘tek tipe’ karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 12:04

Antalyalı taksiciler, toplu taşıma araçlarını kapsayan ‘tek tip araç devrimi’nin taksilere uygulanamayacağını belirterek, dönüşüme değil, yenilenmeye hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

 ANTALYA toplu ulaşımında başlayan tek tip araç devriminin taksilerde de uygulanması fikri Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan veto yedi. Takside tek tip dönüşümün şu an için mümkün olmadığını açıklayan Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan, dönüşüme değil yenilenmeye hazırlandıklarını kaydetti.

Taksici ‘tek tipe’ karşı çıktı

‘ARAÇ TİPLERİ ÇOK FARKLI’

 Antalya ulaşımında görev alan araçların çok farklı marka ve tiplerde olduğunu kaydeden Alkan, “Her araç sahibi kendine göre bir araç markası seçiyor. Mesela Ford marka araç kullanan bir üyemiz emekli olana kadar aynı markayı tercih ediyor. Turizm nitelikli bölgelerde 7 kişilik büyük araçlar tercih edilirken, havalimanında daha farklı tiplerde araçlar kullanılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİLEME HAREKETİ

“Antalya’da tek tip taksi mümkün değil” diyen Alkan, “2017 yılı itibariyle ciddi bir yenileme çalışması yapacağız. Zaten şu ana kadar 500 aracımızı yeniledik. Geriye kalan araçlarımızda yenileyip hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkartacağız. Yenileme süreci çok kısa süre içerisinde merkez başta olmak üzere tüm ilçelere yayılacak” dedi.

TAKİP SİSTEMİ GELİYOR

Uzun süredir gündemde olan taksi takip sisteminin de 2017 yılında araçlara takılmaya başlayacağını belirten Alkan, şöyle dedi: “Yolcu ve sürücü güvenliği açısından son derece önemli olan GPS sistemini tüm araçlarımıza takacağız. Bu konudaki çalışmaları Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da aktardık. Süreç çok yakında başlayacak.”

 

BEYAZ ÖNERDİ

Hürriyet Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Alper Beyaz, Antalya’da toplu taşıma araçlarını kapsayan ‘tek tip otobüs’ uygulamasını ticari araçlar için de köşe yazısında önerdi. Beyaz, araçların daha temiz ve nitelikli olacağını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e çağrıda bulunmuştu.

Taksici ‘tek tipe’ karşı çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!