Suphi Türel ismi Kepez'de

Güncelleme Tarihi:

Suphi Türel ismi Kepezde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 14:08

Suphi Türel ismi Kepez'de

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in babası merhum gazeteci Suphi Neşet Türel'in adını taşıyan Hal yanındaki cadde, Antalya protokolunun katıldığı törenle açıldı.

Başkan Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökcen Özdoğan Enç, belediye meclis üyeleri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, muhtarlar ve belediye bürokratlarının katıldığı törende, Suphi Neşet Türel'in eşi Serçin, kızı Berrin, gelini Ebru ve torunu Akant Türel ön sırada yerini aldı.

Maliyeti 3 milyon 250 bin lirayı bulan ve uzunluğu 1850 metre, genişliği ise 30 metre olduğu açıklanan cadde, Antalya Hali'ne olan ulaşımı kolaylaştırırken, bulunduğu Göksu Mahallesine de prestij katacak. Konuşmasında 2002 yılında belediye meclisi kararıyla bu caddenin isminin Suphi Türel'e verildiğini vurgulayan Başkan Hakan Tütüncü, kendisinden önce isim verilen birçok caddeyi kendi ekibiyle hizmete açmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hemen her hafta ya Kepez, ya da Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli açılış ve temel atma törenleri nedeniyle bir araya geldiklerini anlatan Mustafa Köse, başından sonuna kadar gezdiği Suphi Türel Caddesi'ni güzel bulduğunu ifade etti. Gökcen Özdoğan Enç ise bu caddeyi düşünen ve yapımını gerçekleştiren herkese teşekkür etti.

CADDEYİ AÇMAK BİZE NASİP OLDU

Açılışını yaptıkları caddenin isminin 2002 yılında belediye meclisi tarafından Suphi Türel'e verildiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, “Bu yolu açmak bize nasip oldu. Açtığımız yolu hem Göksu Mahallemize, hem de hale ulaşım noktasında güzel bir arter olsun diye geliştirdik ve güzelleştirdik. Bu ismin verilmesi noktasında şu anda aramızda olan o dönemki meclis üyesi büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu caddenin ismiyle Türel ailesinin hatıralarını yaşatması anlamında çok önemli bulduğunu kaydeden Tütüncü, “Rahmetli Suphi amcamızın makamı cennet olsun. Başkanımız Türel ve ailesine Allah uzun ömürler versin ki, o da hem Türkiye'mize, hem Antalya'mıza çok güzel hizmetler etmeye devam etsin" dedi.

TÜREL'DEN TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR

Törenin kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel, caddeye babasının isminin verildiğini ama hizmete açılmasının seneler aldığını söyledi. Başkan Tütüncü'nün Antalya'dan Ankara'ya kadar uzun bir mesafeyi döneminde yol olarak kazandırdığını belirten Türel, “O gün Türel ismini bu caddeye verenlere teşekkür ediyorum. Ama bu yolun açılmasını sağlayan başkanımıza ve belediyedeki mesai arkadaşlarına da özellikle teşekkür ederim. Hem ismi veren Mehmet Atay'a, hem de açılışını yapan Tütüncü'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!