Sümer’den Seçim Değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Sümer’den Seçim Değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 19:47

rıza sümer sonuçları değerlendirdi

Antalya’da sandık sonuçları açıklanmaya devam ediyor. AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer resmi olmayan sonuçları değerlendirdi.
Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya’da açılan sandık oranı yüzde 97.99 buna göre AK Parti yüzde 41.6, CHP yüzde 32.9, MHP yüzde 17.7, HDP yüzde 5.5 olarak açıklandı. AK Parti bu durumda meclise 7, CHP 5, MHP ise 2 milletvekili gönderebiliyor.
Resmi olmayan sonuçları İl Seçim Kurulu’nda takip eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, sonuçları değerlendirdi. Milletin iradesinin tecelli ettiğine vurgu yapan Sümer, “Milletin İradesi tecelli etti. Yüksek bir katılımla seçim gerçekleştirdik. 7 Haziran seçimlerinden sonra halkımız, barışa istikrara güvene huzura oy verdi. Kesinleşmeden bir açıklama yapmamız doğru olmaz diye düşünüyorum. Antalyalı hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Antalya farkını gösterdi. İlk defa Antalya siyaset tarihinde böyle güzel bir sonuç alan siyasi parti olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Başkan Sümer, milletvekili sayısına da “6 kesin 7 olabilir” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan seçim sonuçlarına sevinen bir grup AK Partili ise adliye bahçesinde erken sevinç gösterilerinde bulundu. Ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti flaması taşıyan gençler, slogan atarak sevinçlerini paylaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!