Sözleşmeli imam-hatiplere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli imam-hatiplere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 11:01

Sözleşmeli imam-hatiplere eğitim

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı'na atanan sözleşmeli imam- hatipler Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen seminerde eğitime alındı.

Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen Mesleğe Hazırlık Eğitimi'ne, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1'inci Daire Başkanı Recep Sönmez, Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları Dr. Zafer Koç ve Nevzat Sabri Akın, Serik Müftü vekili Mustafa Güner, vaizlerle Serik, Manavgat ve Alanya'dan sözleşmeli imam- hatipler katıldı.

Kuran okunmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Adanmış Din Gönüllüsü' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından konuşan Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, "Bundan sonra başkanlık çalışanları göreve başlamadan önce Mesleğe Hazırlık Eğitimi'ne alınacak. 18 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek olan bu seminerde personele Kuran-ı Kerim, akaid, tefsir, hadis, fıkıh, İslam mezhepleri tarihi ve kitap okuma değerlendirme eğitimi verilecek ve eğitimin sonunda sınava tabi tutulacaklar. Dolayısıyla personel sahih dini doğru kaynaklarından öğrenmiş ve daha donanımlı ve bilgili olarak görev yerlerine dönecekler" dedi.

Atama 1'inci Daire Başkanı Recep Sönmez de kuruma yeni başlayan personele Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu, görevleri ve personelin mutlak bilmesi gereken mevzuat hakkında bilgi verdi.

Sözleşmeli imam-hatipler Serik merkez ve yakınındaki 30 camide sabah ve cuma namazı kıldırarak hizmet öncesinde de uygulama yapacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!