ŞOFÖR ESNAFINDAN KREDİ TALEBİ

Güncelleme Tarihi:

ŞOFÖR ESNAFINDAN KREDİ TALEBİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 09:58

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, devletten ulaşım ve taksi esnafına yönelik özel bir paket açıklamasını beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle uygulanan evde izolasyon ve sokağa çıkma yasaklarının en çok etkilediği sektörlerden biri ulaşım, nakliye ve taksi esnafı oldu. Piyasadaki arz-talep dengesini değiştiren bu süreçte kazancı dörtte bir seviyesine gerileyen taksi esnafı ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığını belirten Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, yaklaşık iki aydır araçlarını ulaşım hizmetinden çeken esnafa yönelik yardım planlaması yapıp gıda paketi dağıtımına başladıklarını duyurdu.

2 BİN ŞOFÖRE DAĞITTIK
Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bu süreçte öncelikli olarak 65 yaş üstü esnafın evlerini tek tek ziyaret ettiklerini söyleyen Özçelik, şunları söyledi: “Ziyaretine gittiğimiz her bir aileye gıda paketleri ulaştırdık. Nakliye ve taksi duraklarındaki başkanlarımızla görüşerek ihtiyaç sahibi şoförlerimizi belirledik. Yöneticiler arasında bir fon oluşturarak yaklaşık 2 bin tane üyemize gıda yardımı yaptık. Her durağa belirtilen sayıda gıda paketi götürdük. Durak başkanları paketleri ailelere ulaştırdı.”

Haberin Devamı

ULAŞIMA ÖZEL PAKET TALEBİ
Devletin ulaşım ve taksi esnafına yönelik bir paket açıklamasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Özçelik, “Devlet bankalarındaki ödemelerimiz 3 ay ertelendi. Fakat sektörün özel bankalarda olan borçları da var. Birçok aracın sigorta süreleri doldu. Araçlar çalışmasa da bandrol, vergi, kira gibi masraflar devam ediyor. Uygun faizli devlet kredisi imkanlarından sadece borcu olmayan esnaf yararlanabiliyor. Bu kredilerin kapsamı genişletilirse esnaf nefes alabilir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!