Şırnaklıların iftar yemeği Büyükşehir'den

Güncelleme Tarihi:

Şırnaklıların iftar yemeği Büyükşehirden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 12:22

Şırnaklıların iftar yemeği Büyükşehir'den

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan'da, Şırnak'ta iftar yemeği ikram etmek üzere seyyar aşevi gönderdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gönül Köprüsü Projesi ile hizmetleri kardeş şehirleri ile paylaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dostluk ve paylaşmanın daha da anlam kazandığı Ramazan ayında, Antalyalı hemşerilerine verdiği sosyal belediyecilik hizmetlerini Şırnak'a taşıdı. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Türel'in kayyum danışmanlığını yaptığı Şırnak'ın daha önce de yardımına koşmuş, terör nedeniyle zarar gören alt yapısını yenilenmesine katkı koymuştu. Antalya Şehir Tiyatrosu da Şırnak'a turne düzenleyerek, vatandaşları tiyatro ile buluşturmuştu.

SAHRA AŞEVİ ŞIRNAK'TA

Ramazan ayında da Şırnaklıları unutmayan Büyükşehir Belediyesi, seyyar aşevi ile her gün iftar yemeği dağıtıyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Şırnak Belediyesi'ne, tam donanımlı seyyar sahra aşevi ve 1 TIR dolusu mercimek, kuru fasulye, nohut, yağ, şeker, çay gibi gıda malzemesi gönderdi. Günlük 5 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasitedeki mobil sahra aşevi, Şırnak şehir merkezi, Cizre, Kumçatı ve Beytüşşebab ilçelerinde vatandaşlara iftar yemeği dağıtıyor.

RAMAZAN COŞKUSU YAŞATILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, iftar sonrasında Şırnak ve ilçelerinde kültürel etkinlikler de düzenledi. Bu kapsamda Hacivat Karagöz ortaoyunu çocuklarla buluşurken, Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Sanatçısı Nihat Akçer de İrfan Türküleri Konserleri ile Şırnaklılara keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı. Şırnaklı vatandaşlar Akçer'in türkülerine halay çekerek eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!