ŞİMDİ TELAFİ ZAMANI

Güncelleme Tarihi:

ŞİMDİ TELAFİ ZAMANI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2021 09:41

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, pandeminin turizm, tekstil ve sanayiyi daraltırken tarım sektörünü büyüttüğünü belirterek, “Şimdi kolları sıvama zamanı. 2020 erteleme yılıydı, 2021 telafi yılı olacak” dedi.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgınının getirdiği koşullar, 2020 yılı boyunca birçok sektörde üretim, pazarlama, dağıtım, ihracat ve istihdam gibi pek çok alanda etkili oldu. Antalya’nın yıllık ekonomik göstergelerini değerlendiren Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, pandemide en fazla etkilenen sektörleri, 2021 öngörülerini ve yeni yol haritası için önerilerini Hürriyet’e anlattı.

ÖNLEMLERİ ALIRSAK BAŞARI GELİR
Antalya’daki büyük ve küçük yatırımcılar bakımından 2020 yılındaki durumu ortaya koyan Ali Bahar, “Sıradışı bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki bu yıla itinayla bakılması gerekiyor. Hataya hiç yer yok. Bu yıl Antalya için turizm ve tarım sektörleri gerekse ticaret ve sanayi planlamalarının vakit kaybedilmeden yapılması şart. Bütün sorunlar 2021’e ertelendi ama 2022’ye ertelemek gibi bir lüksümüz yok. Gerekli önlemleri alma konusunda 2020’deki başarıyı devam ettirebilirsek 2021 büyük umut vadediyor. 2021 kolları sıvama zamanı, bu konuda önemli adımlar attığımızı tüm dünyaya anlatabilmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

ŞİMDİ TELAFİ ZAMANI

TARIM ALANINDA KUVVETLENDİK
Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 aydır devam eden pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşayan şirketlerin olduğuna vurgu yapan Bahar, şöyle konuştu: “Turizm tedariği, dış tüketim, tekstil ve sanayi başta olmak üzere bazı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın işleri bu süreçte bıçak gibi kesildi. Bu yıl yurtdışı bağlantılı işletmelerimizin ihracat süreçleri, pandemiye bağlı sebeplerle zaman zaman sekteye uğradı. Tarım alanında geçen yıl kuvvetlendiğimizi söyleyebilirim. Bunu Antalya’nın bize bir lütfu olarak değerlendiriyorum.”

BÜYÜTEÇLE BAKMA YILI
Bahar, bu yıl uygulanması gereken ekonomi stratejisiyle ilgili de şu önerilerde bulundu: “2020 zor bir yıldı, 2021 hata yaparsak telafisi olmayan bir yıl diye düşünüyorum. Ekonomiye büyüteçle bakmamız gereken bir yıla giriyoruz. Şehir içi esnafın durumunu iyi değerlendirip bu süreçte ayakta kalmaları için elimizden geleni yapmamız gereken bir yıl olacak. Geçmiş yılda açılmamış çok sayıda işletmemiz vardı. Onların sorunları 2021’e ertelendi. 2021’e telafi yılı diye bakmak lazım. Ayrıca enflasyonla mücadele için devlet tarafından piyasada artan fiyatlara yönelik bir müdahale yapılacaksa, bunun hammadde aşamasında yapılması gerekir.”

 

BAKMADAN GEÇME!