Side'de festival başladı

Güncelleme Tarihi:

Sidede festival başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:37

Side'de festival başladı

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali başladı.
Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 16'ncı Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali başladı. Side Antik Kenti'ndeki festivalin ilk gününde Gün Batımı Konserleri kapsamında Side Limanı'na kurulan küçük sahnede caz dinletisi sunuldu. Yerli ve yabancı turistler Side'nin tarihi atmosferinde dans ederek konseri izledi. Gecenin devam eden saatlerinde yine Side Liman mevkiindeki büyük sahnede Gürcistan Halk Dansları Topluluğu sahne alarak Kafkas şov yaptı. Küçüklerin dansları büyük beğeni topladı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip antik Side'de festival düzenlemekten ve bu festivalde halkla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Side'ye hiçbir şekilde rant beklentisi olmadan hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Biz de Side'nin önemini kavrayanlardanız. Antalya'mızı, Manavgat'ımızı seviyoruz. Side'nin ne kadar önemli olduğunu da çok iyi biliyoruz. Side'nin turizmin merkezi olması yönünde her türlü radikal adımı atmaya hazır bir Manavgat Belediyesi var. Hiçbir şeyden kaygı duymadan, hiçbir kişisel rant beklentisi olmadan, hiçbir akrabalık ilişkisini ön plana koymadan, Side için gövdesini koyacak bir Manavgat Belediyesi var. Side için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Side için doğru neyse korkmadan yapacağız" dedi.
Başkan Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen ve protokol üyeleri, Side'de tamamlanan düzenleme projesinin açılışını sahnede birlikte yaptı. Ardından Anadolu Ateşi Dans Grubu muhteşem bir gösteri yaptı. Mustafa Erdoğan'ın da katıldığı dans şov, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi. Side Festivali'nde bu akşam Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sahne alacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!