Shakespeare Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 14:27

Shakespeare Antalya'da

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 'SHAKESPEARE Yaşıyor' programı kapsamında ünlü yazarın eserlerinden sinemaya aktarılan 2 film, 8 Eylül günü Antalyalılarla buluşuyor.

Ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan filmlerin, yepyeni bir seans yapısıyla sinemaseverler ile buluşması amacıyla hayata geçirilen 'Başka Sinema' oluşumu, Shakespeare'i Antalyalılarla buluşturuyor. Başka Sinema' oluşumunun British Film Institute (BFI) işbirliğiyle düzenlediği 'Shakespeare Yaşıyor' programı kapsamında 4 kentte 4 film gösterimi yapılacak.

William Shakespeare'in ölümünün 400'üncü yıldönümünü anısına düzenlenen etkinlik kapsamında, dünyaca ünlü İngiliz yazarın eserlerinden beyaz perdeye uyarlanan filmler izleyiciyle buluşacak. Ücretsiz gösterimler, 8 Eylül'de Antalya Plaza 2000 Sineması, İstanbul Uniq (açık hava sahnesi), Bursa Nilüfer Belediyesi ve Eskişehir Odunpazarı YKSM'de gerçekleştirilecek.

Margaret Williams'ın yönetmenliğinde, sekiz kamerayla Hamlet'i her açıdan izleme fırsatı sunan 'Maxine Peake'in Hamlet'i', yönetmen koltuğunda Richard Loncraine'ın oturduğu 'III. Richard', Kenneth Branagh'in yönetmeni ve başrol oyuncusu olduğu 'Kuru Gürültü' ile Justin Kurzel'in yönettiği 'Macbeth' sinameseverle buluşacak. Antalya Plaza 2000 Sineması'nda ise 8 Eylül günü saat 14.30'da 'III. Richard', saat 16.30'da 'Kuru Gürültü' filmleri gösterilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!