Serik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Güncelleme Tarihi:

Serikte Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 15:51

Serik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tören yapıldı.

Serik'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Merkez Camii bahçesinde yapılan törene Kaymakam Haluk Şimşek, Müftü vekili Mustafa Güner, kamu kurumlarının temsilcileri, din görevlileri ve vatandaş katıldı.

Kuran tilavetinin ardından konuşan Müftü vekili Mustafa Güner, "Her yıl farklı bir konuyla ele alınan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu yıl 'cami, şehir ve medeniyet' konusu ele alınacak. İslam'da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden iktisada, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin köklerinin birleştiği mekandır" dedi.

Güner'in konuşmasının ardından emekli olan personele Kaymakam Haluk Şimşek tarafından plaket takdim edildi. Program ikramla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!