Sel bentle önlenecek

Güncelleme Tarihi:

Sel bentle önlenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 10:24

Özel mülk sahiplerinin imza vermemesi nedeniyle Elmalı İlçesi Salur ve Karaköy mahallelerinde yürüttüğü taşkın önleme çalışmaları sekteye uğrayan DSİ, B planını devreye soktu.

Haberin Devamı

BAKAN UYARDI DÖNÜŞ OLMADI
ANTALYA’nın Elmalı ilçesi Salur ve Karaköy mahallelerinde onlarca dekar sera alanı çamura gömen sel felaketi sonrası bölgede başlatılan taşkın önleme çalışmalarının detaylarıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Devlet Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, özel mülkiyet alanı içindeki çalışmaların muvafakatname alınamadığı için yürütülemediğini vurguladı.

ÖNLEME PROJESİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bölgeye yaptığı ziyarette muvafakatname verilmesi gerektiğini vatandaşa belirttiğini aktaran Coşkun, “Maalesef şu ana kadar vatandaşlarımızdan olumlu bir dönüş olmadı. Biz kurum olarak özel mülkiyet alanı içinde yer almayan kısımda taşkın önleme projesi çalışmalarını hızla başlattık” dedi.

ÖDENEK GELDİ
Taşkın projesi kapsamında 2 milyon TL’lik ödeneğin kendilerine ulaştığını kaydeden Coşkun, “Salur, Karaköy ve İmircik Mahallelerinde yukarı havza tedbiri olarak tersip bentleri inşa edilecek. Salur Mahallesi nazım planı hazırlandı. Karaköy ve İmircik Mahalleleri için Planlama ve Kati Proje çalışmalarına başlandı. İşin inşaat ihalesi ise 2018 yılında yapılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

DUYARLI OLSUNLAR
Tersip bentlerinin taşkın sorununu yüzde 70-80 oranında çözeceğini vurgulayan Bölge Müdürü Coşkun, şöyle devam etti: “Vatandaşımız özel mülklerde yapılacak çalışma için imza verirse çok daha başarılı bir sistem ortaya çıkar. Çünkü akan suyun ana dereye bağlanması gerekiyor. Biz bölge halkının sağduyusuna inanıyoruz.”

BAŞKAN NE DEMİŞTİ?
DSİ tarafından başlatılan ‘taşkın önleme’ projesinin imza krizine takılmasıyla ilgili konuşan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, şöyle demişti: “Acılar dinince, iş ciddiye binince imza verecek tek kişi bulamadık. Kimse yüzümüze bakmadı. Bu zihniyetle yeni afetlerin yaşanmasının önüne geçemeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!