Şehidin ismi Döşemealtı'nda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehidin ismi Döşemealtında yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 12:41

Şehidin ismi Döşemealtı'nda yaşayacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından yaptırılan gençlik merkezine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ismi verildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç başkanlığında yapılan şubat ayı olağan meclis toplantısında Şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın isminin gençlik merkezine verilmesi görüşüldü. Başkan Genç, meclise hitaben yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde Antalya'da yaşayan ve görev yapmış olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta şehit olmuştu. Kendisi de çok genç olan kardeşimizin isminin ilçemizin ilk Gençlik merkezinde yaşatılmasının doğru olacağına inanarak konuyu meclis gündemine taşıdık. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

MECLİS ÜYELERİ DESTEK VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Ali Acır, gençlik merkezine şehidin isminin verilmesi konusunda komisyona havale edilmeden karar alınabileceğini söylemesi üzerine konu oylamaya sunuldu. CHP, Ak Parti ve MHP'li meclis üyeleri böyle bir karar almaktan büyük onur duyacaklarını söyleyerek destek verdi.

Yaklaşık 6 dönüm arazi üzerine kurulan Döşemealtı'nın ilk Gençlik Merkezi, yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları, toplantı salonları, derslikler, soyunma odaları, sanat atölyeleri, gençlik lokali, idari ofisler ve açık otopark alanlarından oluşuyor. Kaba inşaatı ve çevre düzenlemesi biten, iç düzenlemeleri devam eden gençlik merkezinin birkaç ay içerisinde hizmet vermesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!