Şehidin adı Döşemealtı'nda yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Şehidin adı Döşemealtında yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 11:45

Şehidin adı Döşemealtı'nda yaşatılacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşaatı bitme aşamasına gelen gençlik merkezine Afrin'de sürdürdüğü harekatta şehit düşen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ismi verilecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden 'Zeytin Dalı Harekatında' şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın ismi, Döşemealtı'nda yapımı süren gençlik merkezinde yaşatılacak. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın isminin gençlik merkezine verilmesi için şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme getireceğini söyledi.
Vatanı, milleti ve bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerin anısını yaşatmanın önemine vurgu yapan Başkan Turgay Genç, “İlçemizin birçok caddesinde, parkında ve kamusal alanda şehitlerimizin ismi yaşatılmaktadır. Ben de Antalya'da görev yapmış aynı zamanda eşi de Serik'te öğretmen olan şehidimizin adının ilçemizin ilk gençlik merkezinde yaşatılmasının anlamlı ve özel olacağını düşünüyorum. Bunun için şubat ayı meclis toplantısın da meclis üyelerimizin de desteğiyle bu kararı çıkartarak uygulamak istiyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.
Yaklaşık 6 dönüm üzerine kurulu Gençlik Merkezi, yarı olimpik açık-kapalı yüzme havuzu, toplantı salonları, derslikler, soyunma odaları, sanat atölyeleri, gençlik lokali, idari ofisler ve otopark yer alıyor. Gençlik Merkezi'nin hemen yan tarafında ki futbol sahasının ismi de yıllar önce şehit olmuş bölge sakinlerinden Tevfik Cebeci'nin ismi ile yaşatılıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!