ŞARKILAR DA BİRAZ ‘BİPOLAR’

Güncelleme Tarihi:

ŞARKILAR DA BİRAZ ‘BİPOLAR’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 10:30

Sokak müziğiyle başlayıp kendine özgü bir müzik kültürü yakalayan Kaleiçi, artık ünlü müzik grupları ortaya çıkaran bir mabet... Her biri farklı tarzda şarkıları ve zengin enstrüman tercihleriyle son günlerin en dikkat çekici albümlerinden birine imza atan ‘3 Deyince’ grubu, Kaleiçi’nde başlayıp geniş kitlelere ulaşma öykülerini Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

BİPOLARIN Günlüğü albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptılar. Sıra dışı müzik soundlarının yanında enstrüman zenginliğiyle de kısa sürede dikkati çektiler. Şarkıları sosyal medya ve müzik sitelerinde çok beğenilerek üst sıralara yükseldi. ‘Bakırköy’ şarkısına çektikleri ilk klibin ardından şimdi ‘Minareden Atla’ şarkılarının klibini Antalya’da çekiyorlar. Kaleiçi’nden çıkıp adını Türkiye’ye duyuran başarılı müzik grubu ‘3 Deyince’ artık geniş bir hayran kitlesi tarafından takip ediliyor. Grup üyelerinin her biri kendilerini bipolar, obsesif, majör depresif olarak tanımlıyor. Bir araya geldiklerinde ise oraya harika besteler çıkarıyorlar. “Sadece albümün adı değil şarkılar da biraz bipolar” diyen 3 Deyince’nin müzisyenleri ile sıra dışı bir sohbette buluştuk. Vokalde Mustafa Mahir Düştegör, nefesli çalgılarda Kutluhan Akbaş, gitarda Onur Akova, bas gitarda Ataç Keziban, davulda Mustafa Sanlı ve Berkay Şahin ile müzik yolculuklarını konuştuk.

Haberin Devamı

ŞARKILAR DA BİRAZ ‘BİPOLAR’

İlk albümünüz Bipoların Günlüğü oldukça dikkati çekti. Enstrüman bakımından zengin ve çok farklı türleri bir araya getirdiğiniz bu albümün hazırlık süreci nasıldı?
Albümü çıkarırken Antalya’nın dışına da çıkalım, diğer insanlar da bizi dinlesin diye düşündük. Bunu adım adım başarıyoruz galiba. Hiçbir şarkının tarzı, altyapısı ve enstrümanı birbiriyle aynı değil. Bir şarkıda yaylı, bir şarkıda brass var. Bir şarkı oryantal ritimli giderken diğeri rock gidiyor. Rock gruplarının şarkılarının genelde soundu bir birbirine yakındır. Ama biz yaylı çalgılar da kullandık, saksafon, trompet, trombon, klarnet de kullandık. Tarzlar farklı ama tüm şarkıları bir araya getirdiğiniz zaman bir hikaye anlatıyor. Yani şarkılar da biraz bipolar. İnsanlara zengin bir çalışma sunmak istedik. O yüzden hazırlamak uzun zaman aldı. Şimdi dinleyen herkes başka bir şarkıyı beğeniyor.

ŞARKILAR DA BİRAZ ‘BİPOLAR’

Kaleiçi’nde canlılık sokak müziğiyle başladı ve sonra mekanlara yayıldı. Kaleiçi kendine özgü ruhunu da böyle kazandı. Müziğe başladığınız bu antik şehir sizin için ne ifade ediyor?

Haberin Devamı

Biz hep Kaleçi’ndeydik. Yıllar önce burada tanıştık, birlikte müzik yaptık. 2015’ten beri de 3 Deyince grubu olarak besteler ortaya çıkarmaya başladık. Önümüzdeki süreç nasıl ilerlerse ilerlesin Kaleiçi hayatımızda hep olacak. Burada sahne almaya devam edeceğiz. Kaleiçi’nde müzik bizim de emeğimizle büyüdü, gelişti. O yüzden burası bizim için çok özel bir öneme sahip.

İlk klip ‘Bakırköy’, adı gereği İstanbul’da çekildi. ‘Minareden Atla’ nerede çekiliyor?
Bu kez Antalya’da çekiyoruz. Kaleiçi de olmazsa olmazımız olarak klipte yer alacak. Hazırlıklara başladık. Önümüzdeki aylarda izlenecek.

ŞARKILAR DA BİRAZ ‘BİPOLAR’

Festival programları ve konserlerle epey yoğunsuz. Nasıl gidiyor sahne hayatı?
Sahneye bizi dinleyen insanlarla buluşmaya gidiyoruz. Her konser çok sıcak geçiyor. Biz sadece müzik yapmak için bir araya gelip iş bitince dağılan bir müzik grubu değiliz. Çok güzel yakaladık birbirimizi. Hepimiz çok eski arkadaşız aynı zamanda. Aramızdaki sıcaklık dinleyiciye de yansıyor.

Haberin Devamı

‘BUNU SÖYLEMEK CESARET İSTER’
Albüme ‘Bipoların Günlüğü’ adını vermek nasıl bir fikirle ortaya çıktı?
Kutluhan Akbaş: Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Yaklaşık 8 yıl önce böyle bir rahatsızlık geçirmiştim. Hastaneden çıktıktan sonra yaşamıma devam ederken grupla bir araya geldik ve müzikler ortaya çıkmaya başladı. Grup arkadaşlarıma albüme böyle bir isim vermeyi önerdim. Yurt dışında sanatçılar farkındalık yaratmak için böyle çalışmalar yapıyor. Ama bir yandan da Türkiye’de bunu söylemek cesaret isteyen bir şey. Yadırgarlar mı, dışlarlar mı kaygılarını beraberinde getiriyor. Ama arkadaşlarım da kabul ettiler. Biz insanların bipolar bozukluğuyla yaşamlarına devam edebildiklerini, güzel işler ortaya koyabildiklerini, “Ben de varım bu hayatta” diyebildiklerini göstermek istedik. Gösterdiğimiz cesaret nedeniyle çok güzel geri dönüşler aldık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!