Sahte berber deşifre oldu

Güncelleme Tarihi:

Sahte berber deşifre oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 18:27

Antalya’da faaliyet gösteren sahte berberlerin sağlığımızı hiçe sayarak kâr etme yöntemlerini deşifre eden Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, bu kadar da olmaz dedirtti.

Haberin Devamı

ANTALYA’da sağlıksız koşullarda 5’liraya saç-sakal tıraşı yapan sözde berberlere yönelik mücadelenin sonuca ulaştığını, kamuoyu duyarlılığı sayesinde 5 liracı berberlerin faaliyetlerine son verdiğini açıklayan Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, yeni hedeflerinin kaçak çalışan sahte berberlere yönelik olduğunu vurguladı.

‘HAVLU 1 AY YIKANMIYOR’

Ustalık belgesi, iş yeri ruhsatı olmadan faaliyet gösteren çok sayıda sahte berber olduğunu açıklayan Yüksel Uzun, bu işletmelerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hileler yapıldığını belirterek, “Özellikle mavi ve siyah havlu kullanıyorlar. Bu havlular en az 15 gün hatta 1 ay yıkanmıyor. Koyu renk kiri belli etmediği için havlunun üzerine oda parfümü sıkıyorlar” dedi.

KOLONYANIN 5 KİLOSU 5 LİRA

Haberin Devamı

Bu tür sözde işletmelerde kullanılan şampuan, jilet, ağda ve kolonyanın düşük kalitede olduğunu savunan Uzun, şöyle dedi: “Konya’dan bidonlarla kolonya getiriyorlar. Bu kolonyanın 5 kilosu 5 lira. Bu nasıl olabilir? Kim bilir insanların yüzüne ne sürüyorlar. O sürdükleri şey cilt rahatsızlıklarına, lekelenmelere yol açabilir.”

KORKUNÇ RAKAMLAR

Yine bu işletmelerde jilet ve ağdalar birden fazla müşteride kullanılıyor. Ağda üzerindeki kılları temizleyip ikinci bir müşteri için kullanıyorlar. Jiletlerde aynı şekilde her tıraşta değiştirilmiyor. Biz bunların hepsini birebir tespit edip ilgili belediyelere defalarca bildirdik. Şu an sadece Muratpaşa ilçesinde 150-200 kaçak berber var.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!