Sağanakta evlerini su basan aileler yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sağanakta evlerini su basan aileler yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 16:35

-Hazne Karayurt: -"Bütün eşyalarımız kullanılamaz hale geldi" -Suriye Gültekin: -"Boğulmak üzereyken komşunun çocuğu kurtardı"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşanan sağanakta evlerini su basan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 4 aile yaşam savaşı veriyor.

Geçtiğimiz hafta Antalya il merkezi ve ilçelerinde yaşanan sağanak sırasında, evleri yağmur ve patlayan kanalizasyon sularıyla dolan 4 aile, 1 haftadır komşularında hayatlarını sürdürüyor.

Zemin katlardaki dairelerinin sular altında kalmasıyla bütün kıyafet ve yiyecekleri zarar gören, beyaz eşyaları da çalışmaz hale gelen aileler, yetkililerden gelecek yardımları bekliyor.

-"Yıllardır böyle bir olay yaşamamıştık"

Cumhuriyet Mahallesi 624 sokaktaki Sümer Apartmanı'nın zemin katında iki torunu ve bir oğluyla yaşamını sürdüren Hazne Karayurt (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü saat 07.00 sıralarında büyük bir su kütlesinin bir anda eve girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Torunları ve çocuğuyla kendisini dışarı zor attığını dile getiren Karayurt, "Yıllardır böyle bir olay yaşamamıştık. Bütün eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından, Muratpaşa Belediyesi'nden yardım istedik. Evin sadece kaba temizliğini yaptılar. Başka bir yardımda bulunan olmadı" diye konuştu.

Karayurt, evin ve içindeki eşyaların kullanılamaz halde olduğunun altını çizerek, yetkililerden yardım talep ettiklerini aktardı.

-Boğulmak üzereyken kurtarıldı

Güven Apartmanı'nın zemin katında oturan Suriye Gültekin de (70), sabah saatlerinde kahvaltı tepsisini yere koyduğu sırada, yağmurun durumunu merak ederek evin kapısını açtığını söyledi.

Kapıyı açmasıyla yağmur suyu baskınına uğradığını dile getiren Gültekin, "Hemen kapının önünde bulunan çıkıntının üstüne çıktım. Boyuma kadar su vardı. Yandaki komşum 'İmdat' diye bağırıyordu. Murat isimli komşu çocuğu onu sırtına alarak dışarı çıkardı. Beni de boğulmak üzereyken komşunun çocuğu kurtardı" dedi.

Gültekin, evdeki tüm giyecek, yiyecek ve beyaz eşyaların kullanılamaz ve tamir edilemez hale geldiğini ifade ederek, belediyenin sadece evde kısmi temizlik yaptığını belirtti.

Bir haftadır komşularında yatıp kalktığının dile getiren Gültekin, öncelikli olarak evinin boya, badanasının yapılması için yardım beklediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

-"Ailelerin her türlü kıyafet, ev eşyasına ihtiyacı var"

Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri isimli sosyal medya sayfasının kurucusu Doğan Elden de yağmur suyu ve patlayan kanalizasyon nedeniyle zarar gören 4 aileye yardım yapmak istediklerini ancak getirecekleri eşyaları koyacak sağlıklı bir ev ortamlarının olmadığını söyledi.

Evlerin temizlik, bakım ve onarımı için hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getiren Elden, "Ailelerin her türlü kıyafet, ev eşyasına ihtiyacı var. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız bize ulaşarak, sayfamız aracılığıyla yardım edebilirler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!