Ressam Şahinler'in sergi sevinci

Güncelleme Tarihi:

Ressam Şahinlerin sergi sevinci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:31

Ressam Şahinler'in sergi sevinci

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Mevhibe Mest Şahinler'in 5'inci kişisel resim sergisi, Antalya Müzesi'nde açıldı.

Antalya Müzesi'ndeki serginin açılışı, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kesmez, resim hocası Erol Eke ve ressam Mevhibe Mest Şahinler tarafından yapıldı. Bazı eserleri Paris'teki Anadolu Kültür Merkezi'nde açılan Le Hommes de la Mediterranee (Akdeniz İnsanları) Türk-Yunan Sanatçılar Karma Resim Sergisi'nde sergilenen Şahinler, daha önce Antalya, Ankara, İstanbul, Fransa'nın başkenti Paris'te kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı.

Doğanın güzelliklerini yağlıboya çalışmasıyla tuvallerine yansıtan Mevhibe Şahinler, yaşadığı ülkelerdeki tarihi özellikli ve üzerlerinde sanatın izleri bulunan ahşap-demir kapıları da resmetti, bir kompozisyon oluşturdu. Şahinler, 40 yağlı boya tablosu bulunan 5'inci kişisel sergisinde doğa ağırlıklı resimlerine daha fazla yer verdi.

Mevhibe Mest Şahinler, resim sanatıyla gençlik yıllarında tanıştığını, ileriki yıllarda da ünlü Türk ve yabancı hocaların atölyelerinden eğitim aldığını belirtti. Ressam Şahinler'in Antalya Müzesi Sanat Galerisi'ndeki sergisi 15 Kasım'a kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!