REKTÖR’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Güncelleme Tarihi:

REKTÖR’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2020 10:15

Antalya’da koronavirüs hastalığını yenen Çağlar Çolak, koronavirüs tedavisinde kullanılması için ‘plazma’ bağışında bulundu. Naklin tamamlandığını açıklayan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Hürriyet Akdeniz aracılığı ile bağış çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da koranavirüs testi pozitif çıkan Çağlar Çolak, iki gün süren hastane tedavisinin ardından 14 günlük karantina sürecini evinde geçirdi. Çolak, karantina sürecinin bitmesi ve testinin negatif çıkmasının ardından koronavirüse karşı immün plazma yönteminde kullanılması için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine plazma bağışında bulundu.

GÖNÜLLÜ OLDUM
Bağış sırasında herhangi bir acı hissetmediğini söyleyen Çolak, “Karantina süremin bitmesiyle, benden alınacak kanın yoğun bakımda yatan hastalara iyi geleceğini öğrendikten sonra hemen gönüllü oldum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek plazma tedavisinde kullanılması için kan verdim ve herhangi bir acı hissetmedim. Benim kanımdan ayırmış oldukları kanı plazmayı yoğun bakımda yatan koronavirüs tedavisi gören kişiler için kullanacaklar” dedi.

Haberin Devamı

REKTÖR’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

EVDE ATLATTIM
Bağış yapmanın bir insanlık görevi olduğunu belirten Çolak, “Umarım benim gibi koronavirüsü atlatan kişiler bağışta bulunur. Çünkü gerçekten içeride durumlar çok kritik. Her gün 300’e yakın kişi tedavi olup bu hastalığı yeniyor. Bunun bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum ve hepsini bu bağışı yapmaya davet ediyorum. Ayda 4 gün bu bağışı yapabiliyormuşum. Çevremde ve ailemde kimse de yok. Evdeki karantinada devletin vermiş olduğu ilaçlar var onları kullandım. Kendimi iyi hissettiğim için eve geçmek istedim. Sadece hastanede yattığım iki günü ağır geçirdim” diye konuştu.

İLK PLAZMA NAKLİYDİ
Nakil sürecini Hürriyet’e anlatan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, şöyle dedi: “Kovid-19 hastalığı geçiren ve iyileşen kişiden aldığımız plazmayı, yoğun bakımda entübe hastaya naklettik. Hastemizde yapılan ilk plazma nakliydi. İnşallah iyi sonuç verir ve diğer bütün hastalara umut olur. Ayrıca bağışçı olan gencimize ve ailesine de çok teşekkür ediyorum.”

VİRÜSÜ BİRLİKTE YENECEĞİZ
“Kovid - 19 hastalığını atlatan ve sağlığına kavuşan tüm vatandaşlarımızı da plazma bağışçısı olmaya davet ediyorum. Milletçe, devletimizin önderliğinde alınan tedbirleri harfiyen uygulayarak, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımızın gayreti ile en kısa sürede bu salgının üstesinden geleceğiz inşallah.”

BAKMADAN GEÇME!