Rahvan atlar Eynif Ovası'nda yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Rahvan atlar Eynif Ovasında yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:03

Rahvan atlar Eynif Ovası'nda yarışacak

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - İBRADI'da, bu yıl 8'incisi düzenlenecek Geleneksel Ormana Rahvan At Yarışları, yabani yılkı atlarının yaşam alanı olan Eynif Ovası'nda yapılacak.

İbradı Belediyesi, Ormana Rahvan Atçılık ve Geleneksel Sporlar Kulübü ile Ormana Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı tarafından bu yıl 8'inci düzenlenecek Ormana Rahvan At Yarışları pazar günü yapılacak. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen atçıların katılımıyla yapılacak yarışma, Safkan Dörtnal Arap, Yol Bitiren At, Baş, Başaltı, Büyükorta, Küçükorta, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, Toz Koparan kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Toplamda 25 bin TL ödül dağıtılacak yarış, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun gözetiminde yapılacak.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, yarışların hem atçılık sporunun hak ettiği yere gelmesi açısından hem de milli değerleri ayakta tutma açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Yarışların her geçen yıl daha da profesyonelleştiğini vurgulayan Başkan Küçükkuru, "Katılımcı sayısı her yıl artıyor. Bu yarışlar ülkemizin önemli Rahvan At Yarışları arasındaki yerini alacak" dedi.

Eynif Ovası'nda yabani olarak yaşayan yılkı atlarının bölgenin farklı bir değeri olduğuna da dikkat çeken Başkan Serkan Küçükkuru, "Eynif Ovası farklı bir cazibe merkezi. Buradaki atları korumak ve atların hayatını sürdürebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Organizasyon sorumlusu Mustafa Akış ise geleneksel atçılık sporuna sahip çıkmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!