Pazarlara demir bariyer kararı

Güncelleme Tarihi:

Pazarlara demir bariyer kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2020 16:41

Pazarlara demir bariyer kararı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, pazar yerlerine kontrollü giriş- çıkışları sağlamak için etrafının demir bariyerlerle kapatılması ve içerideki esnaf sayısının en fazla iki katı sayıda vatandaşın içeri alınmasına karar verdi. 
Kurul, pazar kurulacak alanlara kontrollü giriş- çıkışları sağlamak için, belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç- gereç ile kapatılarak, kontrolsüz giriş- çıkışların engellenmesine karar verdi.
Pazar yerlerine giriş- çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak. Aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş- çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak.
Pazar yerlerinde sergi, tezgah veya tahtaların araları en az 3 metre olacak. İçerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı sayıda vatandaş alınabilecek. İçeriden vatandaş çıktıktan sonra, içeriye, çıkan vatandaş sayısınca vatandaş alınarak, içeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacak.
Bu amaçla, pazar giriş noktaları oluşturulacak. Bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için bir koridor oluşturulacak ve koridorda bekleyen vatandaşlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılacak.
Pazarlarda akşamüstü yoğunluk yaşanmasının engellenmesi için vatandaşların akşam saatlerini beklemeden alışverişlerini yapmalarının sağlanması da istendi. Bu dönemin özel bir dönem olduğu belirtilerek, pazarların sabah saatlerinden itibaren açık olduğu hususunun belediye merkezi yayın sistemleri, camiler ve kolluk araçlarından sürekli anons edilmesi kararlaştırıldı.
Sözkonusu kararlara uymayanlar için de il Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi  ve Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince her defasında ayrı olmak üzere toplam 3 bin 542 TL para cezası ile iki aydan bir yıla kadar hapis cezası uygulanacağı uyarısında da bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!