'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir' semineri

Güncelleme Tarihi:

Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:28

'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir' semineri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - EĞİTİM Bilimci, akademisyen ve yazar Dr. Özgür Bolat, Antalya'da 'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir?' konulu seminer verdi.

Eğitim Bilimci, akademisyen ve yazar Dr. Özgür Bolat, Terracity Alışveriş Merkezi'nde düzenlediği söyleşi ve imza gününde, anne ve babaları 'Özgüvenli Çocuk Nasıl Yetiştirilir?' konusunda bilgilendirdi. Dr. Özgür Bolat, ailesinden değer gören çocuğun mutlu olup, özgüveninin geliştiğini söyledi. Terracity söyleşi alanında yoğun bir katılımın olduğu seminerde konuşan Dr. Özgür Bolat, kişinin içinde bulunduğu iş, zenginlik, mevki ve fiziki güzelliğin özgüveni belirleyen unsurlar gibi görünmesine karşın bunun aslında böyle olmadığını anlattı. Dinleyicilere 'İçinde bulunduğumuz durumlar özgüveni belirler mi?' sorusunu yönelten Dr. Bolat şöyle konuştu:

"Bir kişinin mesleği ne olursa olsun, kişinin özgüvenini belirleyen, içinde bulunduğu durumlar değil, aslında o kişinin düşünce yapısıdır. O zaman bir kişinin özgüveninin yüksek olması için, başarıya, zenginliğe veya mevkie ihtiyacı yoktur. Sadece doğru düşünce yapısına ihtiyacı vardır."

BAŞARI İÇİN BASKI YAPMAYIN

Dr. Özgür Bolat, özellikle annelerin, küçük yaşlardan itibaren çocuğa verdiği değerin ve koşulsuz sevginin çocukta 'ben değerliyim' düşünce yapısı oluşturduğunu ve özgüveni yükselttiğini vurguladı. Birçok ailenin çocuğunun iyi bir işi olursa, özgüvenli olacağını varsaydığını ve bundan dolayı da başarılı olması için ona baskı yaptığını dile getiren Dr. Özgür Bolat, "Bu baskı da çocuğu tam tersi özgüvensiz yapıyor. Çocuk, müdür yardımcısı olsa da müdür olsa da özgüvensiz bir yaşam sürüyor. Kısacası, özgüven ortam ve durumlar tarafından belirlenen bir şey değildir. Özgüvenin temelinde 'değerli olma' duygusu vardır. Bunu kazandıran da ailenin çocukla kurduğu ilişkidir" dedi.

Anne ve babalara, "Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin ve ona zaman ayırın" diye seslenen Dr. Özgür Bolat, özerklik, karar verme ve kontrol etme duyguları artan çocuğun özgüveninin geliştiğini kaydetti.

Dileyicilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Bolat, 'Beni Ödülle Cezalandırma' adlı kitabını da imzaladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!