Özel çocuklar için Expo 2016'da özel gün

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklar için Expo 2016da özel gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 12:03

Özel çocuklar için Expo 2016'da özel gün

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA)- 'ÇİÇEK ve Çocuk' temalı Expo 2016 Antalya'nın konuğu olan kemik iliği nakliyle sağlıklarına kavuşan çocuklar, kendileri için hazırlanan programla özel bir gün geçirdi.

Medical Park Antalya Hastanesi Kompleksi'nde gerçekleştirilen kemik iliği nakilleriyle sağlıklarına kavuşan minikler, Expo 2016'yı ziyaret etti. Renkli görüntülere sahne olan gezide, çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Torku Çocuk Adası'nı gezen çocuklar, daha sonra kendileri için hazırlanan oyun alanında oynadı. Çocuk atölyelerinde uçurtma yapma, maske yapımı, origami, kağıttan heykel yapımı, boyama, masa oyunları gibi etkinliklere de katılan çocuklar, daha sonra konsept çalışmalar olan 'Kitre Bebek', 'Neşeli Çiftlik', 'Yeraltı Kaynakları' ve 'Eğlenceli Bilim Dünyası' etkinlikleriyle de tanışma şansı buldu.

KISA FİLM İZLEME ŞANSI DA BULDULAR

Ülke bahçelerini de gezme şansını bulan çocukların son durağı ise Gübretaş Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi oldu. Burada insanların tarımla olan ilişkisinin hikâyesini anlatan zaman tünelinde kısa bir film izleyen çocuklar, "Bu kadar çok aktivitenin bir arada olduğu Expo'da bir gün geçirmek bizi çok ama çok mutlu etti. Bize bu imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

'MORAL SEVİYELERİNİ YÜKSELTMEYİ AMAÇLIYORUZ'

Etkinlikle ilgili konuşan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, “Çok zorlu bir tedavi süreci yaşayarak sağlıklarına kavuşan çocuklarımızı sosyal toplantılarla da bir araya getirmeyi ve moral sevilerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Sağlığın tanımı; bedensel ve ruhsal yönden iyi olma hali olarak bilinir. Hastane sürecini tamamlayan ve dış ortamla buluşmasında tıbben sakınca olmayan hastalarımızın ruhsal yönden de desteklenmesinin önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!