"Oyun Oyun İçinde" isimli tiyatro oyununun galası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Oyun Oyun İçinde isimli tiyatro oyununun galası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 14:19

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun 2014-2015 tiyatro sezonunda sergileyeceği oyunlar arasında yer alan, "Oyun Oyun İçinde" isimli oyunun galası gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özer Tunca'nın yazdığı ve yönettiği "Oyun Oyun İçinde"nin galasına, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ve tiyatro severler katıldı.

Galada konuşan Evrim, yönetim olarak şehir tiyatrosunun kurulması başta olmak üzere her alanda destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de 94 günde 5 yeni oyun ile sezonu son derece hızlı girdiklerini belirterek, "ABT tarihinde birçok ilke imza atıyoruz. 5 yeni oyunun yanında 3 yeni oyunun da sözünü veriyoruz ki bu da sezonda 8 oyun sahneye koyacağız demektir. İlçeler dahil oyunlarımızı şehrin her yerine ulaştırmaya devam ederken, yurt dışından tiyatrolar misafir edeceğiz. İlk misafirimiz de Hırvatistan olacak" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Biri Genel Sanat Yönetmeni Özer Tunca'nın yazıp yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığını ve dramaturjisini Ruteba Tatlı, reji Asistanlığını Ezgi Albayrak, proje başkanlığını Seyfi Satmaz yürütüyor.

Osman Kot, Recep Kamiloğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Yunus Derli ve Pınar Boyar'ın rol aldığı oyunun kostüm tasarımı Funda Çebi, dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışık tasarımı Özgür Dokuyucu, müzikleri Oktay Köseoğlu, dans ve koreografisi Meltem Yorulmaz’a, canlı müzikler ise Tolga Kervanlar, İbrahim Alperen Kozak ve Koray Akça'ya ait.

Oyun, pavyonunu aşkı uğruna tiyatroya çeviren Selami'nin dizi çekimine giden oyuncuları tarafından yalnız bırakılmasıyla başlıyor. Seyirci kapının önündedir ve oyuncular gittikleri dizi çekiminden asla gelmeyecektir. Bu durumda oyunu sahnelemek de Selami başta olmak üzere tiyatronun çalışanlarına düşer. Ne olursa olsun perde açılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!