ÖNCE UYUTTU SONRA COŞTURDU

Güncelleme Tarihi:

ÖNCE UYUTTU SONRA COŞTURDU
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 09:31

Evinde haftalardır galip gelemeyen Antalyaspor’da ilk yarıda ortaya konan futbol camiayı memnun etmedi. Eleştiriler de peş peşe geldi. Maçın ikinci yarısında ise bambaşka bir Antalyaspor vardı sahada. Deyim yerindeyse bir futbol resitali izletti bize.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR, ligin 31. haftasında zor günler yaşayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti.
Türkiye Kupası’nda gol yemeden adını finale yazdıran kırmızı beyazlı takımın sergileyeceği performans merak ediliyordu.
Zira ligde başka kupada başka oynuyordu.
Antalyaspor, kritik maça son derece tutuk başladı.
Her zamanki gibi savunma ağırlıklı bir oyun sergiledi.
Atağa çıkmakta pek isteksizdi.
Ta ki 39. dakikaya kadar.

7 MAÇ SONRA 3 PUAN
Konuk ekip Erzurumspor, ilk yarıyı Aatif Chahechouhe ile önde tamamladı.
Evinde haftalardır galip gelemeyen Antalyaspor’da ilk yarıda ortaya konan futbol camiayı memnun etmedi. Eleştiriler de peş peşe geldi.
Maçın ikinci yarısında ise bambaşka bir Antalyaspor vardı sahada.
Deyim yerindeyse bir futbol resitali izletti bize.
Savunmayı ikinci plana itmiş, tek düşüncesi gol olan kırmızı beyazlı takım, rakip kaleyi adeta ablukaya aldı.
Çok geçmeden güzel oyunun meyvesini aldı ve 54. dakikada Fredy ile eşitliği sağladı. Golden sonra da durmadı Antalyaspor. 66’da Gökdeniz Bayrakdar, 71’de ise Bünyamin Balcı ile 3-1 öne geçti.
Bu aynı zamanda maçın skoru da olurken, Antalyaspor tam 7 maç sonra evinde 3 puanı bir arada görme şansı buldu.

ŞİİR TADINDA GOLLER
Kupa maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da ilk on birde sahaya çıkan Lukas Podolski, yıldız oyuncu olduğunu bir kaz daha kanıtladı. Bünyamin Balcı’ya attırdığı gol tek kelimeyle bir usta işiydi. Tabi golü atan Bünyamin Balcı’yı da es geçmemek lazım. Ceza sahası içindeki zarif hareketleri ve sonrasındaki final vuruşuna tek kelimeyle şapka çıkartılmalı. Bir diğer genç futbolcu Gökdeniz Bayrakdar da kendisine verilen görevi fazlasıyla yaptı. Antalyaspor’un galibiyet golündeki vuruşu şiir tadındaydı. Genç yıldız, her gün üstüne koyarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Haftalar sonra galip gelen ve 39 puana ulaşan kırmızı beyazlı takım, düşme hattında olan takımlarla arasına 10 puan mesafe koydu. Bunun anlamı ‘Antalyaspor ligde kaldı’ demektir.

Haberin Devamı

ERSUN YANAL FARKI
Kuşkusuz Türk futbolunun en iyi teknik adamlarından biridir Ersun Yanal. ‘Antalyaspor’a zevksiz oyun oynatıyor’ diye eleştirilen deneyimli teknik adam, istediğinde neler yapabileceğini de göstermekten geri durmuyor. Örneğin ligde 4 gol yediği Alanyaspor’u 4 gün sonra Türkiye Kupası’ndan eleyerek bunu kanıtladı. Dünkü Erzurumspor maçında ilk yarıda vasat bir oyun sergileyen ve savunma ağırlıklı bir oyun oynatan Ersun hoca, ikinci yarıda ise adeta hücum futbolu dersi verdi. Yani savunma kurgusuyla dikkatleri üzerine çeken Ersun Yanal, öğrencilerine şimdi de hücum futbolunun inceliklerini en iyi şekilde öğretiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!