Okullarda 'yeşil bayrak' dönemi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda yeşil bayrak dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 15:53

Okullarda 'yeşil bayrak' dönemi

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, Uluslararası Eko- Okullar Programı uygulayan 63 okul temsilcisi, bir araya geldi.

Özel Antalya Yeditepe Konyaaltı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferansa katılan Eko- Okullar Programı temsilcilerine, program hakkında sunum yapıldı. Projeye destek veren kişi ve kurumlarında da katıldığı konferansta, Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, çeşitli bilgiler verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı. Bir ülkenin geleceği ve kalkınması için eğitimin son derece önemli olduğunu anlatan Atasoy, "Çevre eğitimi, çocuklarda çevre bilincinin oluşturulmasını sağlayarak geleceğe dair alışkanlık kazandırması nedeniyle çok önemli yer tutmaktadır. Çevre eğitiminin küçük yaşlarda, okul öncesi ve ilkokul döneminde doğru metot ve bilgilerle verilerek devam ettirilmesi çok önemli" dedi.

Programın, çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere 62 ülkede uygulandığına değinen Atasoy, şunları söyledi:

"Antalya'da 63 okul öncesi ve ilköğretim okulu Eko- Okullar Programını uyguluyor. Antalya, Türkiye sıralamasında sayı bakımından İstanbul ve Ankara'nın ardından 3'üncü. Ülkemiz genelinde bin civarında okul programı uyguluyor. Programa, 2016'da Antalya'dan 8 okul daha katıldı. Bu okulların istikrarlı şekilde programı 2 yıl devam ettirerek çevre ödülü olan 'Yeşil Bayrak' alma sürecini başarıyla tamamlamalarını diliyoruz. "

Antalya'da 27 okulun 'yeşil bayrak' almaya hak kazandığına da değinen Lokman Atasoy, programın bu okullarda başarılı şekilde devam ettirildiğine değindi. 28 okulun ise takip edildiğine işaret eden Atasoy, eğitim öğretim yılının sonunda bu okulların da ödül sürecini tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından projeye ilk defa başvuru yapan okullar için Eko- Okullar Programı hakkında sunum yapıldı. Konferans, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!