Nefroloji Kliniği ödüllerle döndü

Güncelleme Tarihi:

Nefroloji Kliniği ödüllerle döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 10:42

Nefroloji Kliniği ödüllerle döndü

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Nefroloji Kliniği, 4 yıllık geleneği bozmadan katıldığı ulusal kongreden yine ödüllerle döndü.

AEAH Nefroloji Kliniği uzmanları, hemodiyaliz, periton diyaliz tekniker ve hemşireleri ile birlikte 19-23 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek'te düzenlenen '33. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi'ne katıldı. Kongreye diğer kurumlar ortalama 10-15 arasında bildiri ile katılırken AEAH Nefroloji Kliniği 6'sı sözel, 15'i poster olmak üzere 21 bildiri ile en çok bildiri ile katılan klinik oldu.

AEAH Nefroloji Kliniği, eğitim görevlisi Doç. Dr. Abdi Metin Sarıkaya önderliğinde diyaliz teknikeri Eşref Ertan Çiçek, hemşire Aysun Ünal, hemşire Gülfidan Ada Bahçe, diyaliz teknikeri Gülpenbe Alp, hemşire Birsen Özdemir ve diyaliz teknikeri Gizem Dolu'nun 'Arteriyovenöz Fistül Kanülasyonunda Kullanılan Farklı İğne Ponksiyon Tekniklerinin Ağrı ve Cilt Hasarına Etkisi' başlıklı sözlü bildirisi ile birincilik, hemşire Aysun Ünal, diyaliz teknikeri Eşref Ertan Çiçek, diyetisyen Hülya Kuheylen, diyaliz teknikeri Gizem Dolu, hemşire Nermin Ünal, hemşire Cezmi Nur Türkmen, hemşire Halide Özeken, hemşire Hatice Coşkun, Asistan Dr. Süleyman Dolu'nun 'Hemodiyaliz Hastalarının Kaliteli Protein Alımında Hasta ve Hasta Yakını Eğitiminin Başarısı' poster bildirisi ile ikincilik, hemşire Durkadın Duygu Balcı, hemşire Ümmühan Maden, hemşire Dilek Efe Yurtlu, Uzm. Dr. Ayça İnci, Uzm. Dr. Üstün Yılmaz'ın 'Hipertansiyon Eğitim Programının Önemi ve Gerekliliği' poster bildirisi ile üçüncülük, hemşire Aysun Ünal, diyaliz teknikeri Neşe Bayraktar, diyaliz teknikeri Eşref Ertan Çiçek ve radyoloji uzmanı Mustafa Çetin'in 'Hemodiyaliz Kateterini Diyaliz Tedavisi Harici Kullanımı Sırasında Gelişen Katater Parçalanmış Vaka Sunumu' sözlü bildirisi de Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Derneği sözlü bildiri ile de mansiyon ödülüne layık görüldü.

AEAH Nefroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Abdi Metin Sarıkaya, “Hastanemizi gururla temsil eden kliniğimiz akademik alanda da yerini koruyacaktır. Kliniğimiz hastanemizi tüm Türkiye nefroloji camiasına tanıtmak, bilimsel yönden varlığını göstermek amacıyla büyük bir moral motivasyonla bilimsel çalışma projelerine hız verecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!