Nakilli hastalara moral veriyor

Güncelleme Tarihi:

Nakilli hastalara moral veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:05

Nakilli hastalara moral veriyor

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde böbrek nakli olan hastaları ziyaret eden Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan, moral veriyor.

AÜ Hastanesi'nde 32 yıl önce böbrek nakli olan AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, kendisi gibi organ nakli olan hastaları ziyaret ederek onlara ve yakınlarına destek veriyor. Başkan Şahan, son olarak AÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, 7 çocuk annesi Meryem Oy'un bağışladığı böbrekle hayata tutunan 9 yaşındaki Abdülkadir Oy'u hastane odasında ziyaret etti. Mehmet Şahan, henüz 2 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhis edilen Abdülkadir'i ilk kez 6 ay önce Antalya'ya geldiği gün tanıdığını söyledi.

ANNESİ BÖBREĞİNİ VERDİ

Ailesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını anlatan Başkan Şahan, "İlaç tedavisiyle yaklaşık 7 yıl böbrek hastalığıyla mücadele etti. Son 5 ay diyalizle yaşama tutunuyordu. Yapılan testlerinin ardından Sağlık Bakanlığı böbrek bekleme listesine kaydı yapıldı. Fakat Abdülkadir'in yaşadığı acıya dayanamayan annesi bir böbreğini verdi. 7 gün önce annesinden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu. Şu an da çok sağlıklı görünüyor" dedi.

BALON VE BOYAMA KİTABI HEDİYE ETTİ

Abdülkadir'in ameliyata girmeden önce kendisinden balon ve boyama kitabı istediğini anlatan Mehmet Şahan, "Sözümüzü yerine getirdik. O da mutlu oldu, bizlerde onu sağlıklı görünce mutlu olduk" diye konuştu.

Verici annenin taburcu olduğunu, Abdülkadir Oy'un ise kısa süre sonra taburcu edileceğini söyleyen AÜ Organ Nakli Merkezi Klinik sorumlusu hemşire Nihal Kiraz, "Her ikisinin de sağlık durumları çok iyi. Abdülkadir yeniden hayat buldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!