Musiki Park'tan türkü ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Musiki Parktan türkü ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 12:49

Musiki Park'tan türkü ziyafeti

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - 'MUSİKİ Park Türk Halk Müziği Korosu', 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Solistler Geçidi' adıyla konser verdi.

Ses sanatçısı şef Serap Yıldırım'ın kurduğu 'Musiki Park Türk Halk Müziği Korosu', ilk konserini Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Ayşe Onaran'ın sunumunu üstlendiği konserde koro üyeleri, 'Memleket Türküleri' adı verilen repertuarla Antalyalı türkü severlerin karşısına çıktı.

TÜRKÜLERLE ANADOLU

Konserde Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Yozgat, Tokat, Ankara, Diyarbakır, Urfa, Adana, İzmir, Erzurum, Gaziantep, Van, Erzincan yörelerine ait 'Çıktım Seher Yoluna', 'Bir Yiğit Gurbete Gitse', 'Kiremitte Buz mu sun', 'Ağlama Yar Ağlama', 'Bahçalar Mor Oldu', 'Mevla Bir Çok Dert Vermiş', 'Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam' türkülerinin yanı sıra birçok sevilen türkü seslendirildi.

KORO ŞEFİ ŞİİR OKUDU

Bir yandan koroyu yönetirken şiir de okuyan şef Serap Yıldırım, yazdığı 'Kuşa Bir Şiirim Var' adlı duygu yüklü şiirini kendisi yorumladı. Yazdığı türkü sözleri ve şiirleriyle de tanınan Yıldırım, "Deneyimli koro üyeleri ile saz heyetinden oluşan koromuz türkü severleri zihinlerde yer etmiş ve de özenle seçilmiş türkülerle Anadolu turuna çıkardı. İzleyenlere keyifli dakikalar yaşatmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Türkülerle izleyenlere keyifli dakikaların yaşatıldığı konserin sonunda, Musiki Park'ın işletmecisi Bekir Çakal, koro üyeleri adına şef Serap Yıldırım'a plaketle teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!