Muhtar coştu seçmen memnun

Güncelleme Tarihi:

Muhtar coştu seçmen memnun
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 10:15

Antalya’da bazı muhtar adaylarının yürüttüğü seçim kampanyası belediye başkan adaylarının bile önüne geçti. Adaylar bahçe duvarlarını boyatıyor, yeşil alanlara çardak yapıyor. Seçmenin evine beyaz eşya servisi götüren bile var.

Haberin Devamı

SEÇMENE SINIRSIZ HİZMET

ANTALYA’da yerel seçim heyecanı belediye başkan adayları kadar muhtar adaylarını da sardı. Başkan adayları hazırladıkları geniş kapsamlı projelerle seçmenin oyuna talip olurken, muhtar adayları ise seçmene sundukları küçük hizmetler ve ilginç vaatlerle kampanya sürecini en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyor.
Bazı muhtar adayları, seçmen sayısı fazla olan sitelere ait bahçe duvarlarını boyatıyor, yeşil alanlara çardak yapıyor. Bütçesi az olan adaylar ise seçmenlerin evlerine beyaz eşya servisi götürüyor, seçmen kâğıtlarını daire kapılarına kadar götürüyor. Doğuyaka Mahallesi Muhtar adayı Kemalettin Uluçay da bunlardan biri.
MOBİL HİZMET
“Bir dakika düşün 5 yıl düşünme” sloganı ile kampanyasını yürüten Uluçay, seçmene mobil muhtarlık hizmeti sunuyor. Bu hizmet için de ‘Telefonu çaldır kapat kontörün yoksa muhtar arar’ sloganını kullanıyor. Seçim broşürüne seçmene sunacağı hizmetleri tek tek yazan Uluçay, baş ağrısı çeken seçmene gripin bile gönderebileceğini duyuruyor.
HAFTA SONU DA AÇIĞIZ
Seçim kampanyası ile ilgili Hürriyet’e konuşan Uluçay, “Elektrik, su, doğalgaz sorunlarını çözmek, cenaze hizmetlerini sağlamak benim işim. Belge ücreti de almıyorum. Hatta seçmen evde yoksa evrakını mobil yolla gönderirim. Muhtarlık ofisim hafta sonları da açık olacak. Vatandaş hizmet bekliyorsa sandıkta beni tercih etmeli” dedi.
MAAŞ ALMAYACAĞIM
Altıntaş Mahallesi Muhtar adayı Süleyman Babacan da ilginç bir vaatle seçim kampanyasını yürütüyor. Babacan, 5 yıl boyunca alacağı muhtarlık maaşını mahallesindeki ilköğretim okuluna bağışlayacağını vurgulayarak, şöyle dedi: “Para pulda gözüm yok. Maaşımın tamamı okulumuza aktarılacak. Rakiplerim, ‘Muhtar maaşı kalkacak’ diyor ama bu doğru değil.”
HİZMETLER YASAL OLMALI
Muhtar adaylarının insanı tebessüm ettiren kampanyaları olduğunu vurgulayan Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Bu bir yarış. Belediye başkan adayları nasıl proje sunuyorsa muhtarlarımız da kendi çaplarında bir takım çalışmalar yürütüyor. Tek beklentimiz kampanya sürecinin hukuki çerçevede tamamlanması” diye konuştu.
İLGİDEN MEMNUNUZ
Muhtar adaylarının hizmet yarışından memnun olduğunu söyleyen seçmen Derya Sarı, “Seçim döneminde muhtarlardan hiç olmadığı kadar ilgi görüyoruz. Hatta bazıları belediye başkan adaylarının bile önüne geçiyor. Umarım bu hizmet ve ilgi seçimden sonra da devam eder” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!