Müfettişlerden borç mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Müfettişlerden borç mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 10:23

Yüz ve kol nakilleriyle ismini dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin medikal firmalara olan 250 milyon liralık borcunun yapılandırılma sürecinde ilk aşama tamamlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez yapılan yüz ve kol nakilleriyle ismini dünyaya duyuran, yılda 50 bin ameliyat, 1 milyon 100 bin poliklinik yapılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nin medikal firmalara olan 250 milyon liralık borcunun yapılandırılma sürecinde ilk aşama tamamlandı.

EVRAKLAR MERCEK ALTINDA

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya’da görevlendirilen özel yetkili 2 müfettiş, alacaklı firmalar tarafından hastane yönetimine teslim edilen tüm resmi evrakları mercek altına aldı. Yaklaşık 20 günlük çalışma sonunda hazırlanan firma ve borç listesi bugün Bakanlığa teslim edilecek.

SÜRE UZATILDI

Yürütülen çalışmanın detayları ile ilgili Hürriyet’e konuşan Akdeniz Medikalciler Derneği (AKMEDDER) Başkanı Şeref Eskin, “Aslında listeler 6 Mayıs tarihine kadar hazırlanması gerekiyordu. Ancak çok sayıda evrak olduğu için inceleme süreci uzadı. Bugün listeler Bakanlıkta olacak” dedi.

DÖVİZ SIKINTISI VAR

Haberin Devamı

Ödeme sürecinin Ramazan Bayramı’na kadar yetiştirilmesini istediklerini kaydeden Eskin, “Döviz kurlarındaki yükseliş firmaların ciddi sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Bu nedenle bayramdan önce ödeme sürecinin başlamasını bekliyoruz. Bu konuyu ilgili makamlara ilettik” diye konuştu.

BAŞARI ARTACAKTIR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) İlaç ve Tıbbi Malzeme Meslek Komitesi Başkanı Ümit Kalkan ise şöyle dedi: “Ödeme süreci tamamlandığında hastanemiz çok daha başarılı hizmetlerin altına imza atacaktır.”

 

BAKMADAN GEÇME!