Motosikletli hayvansever Türkiye-Bakü hattında son virajda

Güncelleme Tarihi:

Motosikletli hayvansever Türkiye-Bakü hattında son virajda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 10:44

Motosikletli hayvansever Türkiye-Bakü hattında son virajda

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- HAYVAN hakları savunucusu, dizi ve sinema oyuncusu Semih İğdigül, hayvan katliamlarına dikkat çekmek için motosikletle 10 ay önce Mersin'den çıktığı Türkiye- Bakü turunda 20 bin kilometre yol yaptı.

"Sokak hayvanları için motorum patlayıncaya kadar gezeceğim" diyerek Mersin'in Erdemli İlçesi'nden 10 ay önce motosikletiyle Türkiye turuna çıkan Semih İğdigül, Azerbaycan'ın başketi Bakü'ye kadar gitti. Mersin- Bakü hattında 7 bin kilometre yol yapan Semih İğdigül, dönüşe geçerek turuna yurt içinde devam etti.

Semih İğdigül, Türkiye turu ile birlikte şu ana kadar 20 bin kilometre yol gittiğini ifade etti. Antalya'da verdiği molanın ardından tekrar yola çıkan Semih İğdigül, 459 kilometre sonra Mersin Erdemli'ye ulaşacağını ve turunu burada tamamlayacağını vurguladı.

Geliştirdiği 'Hayvan Hakları' isimli proje kapsamında 10 ay boyunca motosiklet üzerinde yolculuğa çıktığına vurgu yapan Semih İğdigül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Canlar için koşturuyorum. Bu dünya sadece biz insanoğlunun değil. Gittiğim yerlerde 200'den fazla barınak dolaştım. Bunlardan 3,5 tanesi iyi. 100 binin üzerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle buluştum. Hayvan haklarıyla ilgili seminerler düzenleyip, drama, tiyatro gibi gösteriler yaptım. Çok iyi mesajlar veriyorum. Başarılı olduğuma da inanıyorum. Tekrar ediyorum, bu dünya sadece bizim değil. Şu canlara da bakalım. Gezdiğim yerlerdeki barınaklarda hayvanların durumu içler acısı."

Hedefine yavaş yavaş ulaştığını vurgulayan Semih İğdigül, "Mersin'e az kaldı. Geçen yıl da aynı tura çıkmıştım. Ben bir sokak köpeğiyim. Hatta sokak hayvanıyım. Sadece onların konuşan haliyim. Buradan ailelere de sesleniyorum. Yaz geliyor, okullar tatil olacak. Bu hayvanlar karne hediyesi değildir. Çocuklarınıza karne hediyesi olarak bu canları sakın almayın. Bakamayacaksınız, sonradan terk edeceksiniz almayın. Eğer sahiplenip, onlara iyi bir gelecek sunacaksanız alın" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!