Megafonsuz propaganda

Güncelleme Tarihi:

Megafonsuz propaganda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 09:15

Vatandaş ve yerel yöneticilerin gürültü uyarısını dikkate alan siyasi parti temsilcileri, özellikle turizm niteliği olan bölgelerde müzikli, anonslu tanıtım çalışmalarından vazgeçti.

Haberin Devamı

24 Haziran seçimlerine hazırlanan siyasi partilerin ‘gürültü hassasiyeti’ Antalyalı seçmenden tam not aldı. Seçim beyannamelerinde de yer alan ‘Seçmeni rahatsız etmeyin’ uyarısını dikkate alan yerel temsilciler, özellikle turizm niteliği olan bölgelerde müzikli, anonslu tanıtım çalışmalarından vazgeçti

KÂBUS SONA ERDİ

Seçim için hazırlanan parti logolu araçlar sadece görsel tema olarak kullanılırken, Otelciler Pansiyoncular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Özcan Sucu, yeni seçim döneminin son derece huzurlu geçtiğini söyledi. Sucu, “Geçmiş seçimlerde özellikle kent merkezinde yaşanan gürültü kâbusu sona erdi” diye konuştu.

HASSASİYET SÜRMELİ

Parti temsilcilerinin hassasiyetine teşekkür eden Sucu, şöyle dedi: “Antalya turizm niteliği olan çok özel bir kent. Bu nedenle özellikle pansiyon ve otellerin bulunduğu alanlarda gürültü kirliliğinin yaşanmaması çok önemli. Şu ana kadar bunun başarıldığını görmek sektörümüz adına sevindirici. Umarım bu hassasiyet devam eder.”

MAHALLEYE HUZUR GELDİ

Haberin Devamı

Antalya’da en çok seçmenin bulunduğu Muratpaşa Güzeloba Mahallesi’nde huzurun hâkim olduğunu vurgulayan Muhtar Yusuf Elmas, “Daha önce her dakika başka bir partinin seçim aracı anonslar ve müzik eşliğinde sokaklarımızda geziyordu. Fakat bu dönemde eziyet sona erdi. Şu ana kadar mahallemize gelen araçların hiç birinde sesli yayın yapılmadı” dedi.

RAMAZAN DA ETKİLEDİ

“Gürültü kesildi seçmen şaşkın” diyen Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahalle Muhtarı Eyüp Karakaya, şöyle devam etti: “Gürültü kirliliği ortadan kalkınca seçmen de şaşırdı. Çünkü eskiden rakip partiler kim daha çok gürültü çıkaracak diye adeta yarışırdı. Tabi seçimin Ramazan ayına denk gelmesi de gürültünün azalmasını sağladı. Sonuç olarak mutluyuz.”

BAKMADAN GEÇME!