MASMO'nun genel kurulu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

MASMOnun genel kurulu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 14:56

MASMO'nun genel kurulu yapıldı

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (MASMO) olağan genel kurulu yapıldı.
MASMO'nun 2'nci Olağan Genel Kurulu MATSO Otogar Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel kurula, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ulusoy, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Eren, Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, meslek odaları başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Manavgat'ta faaliyet gösteren muhasebeciler katıldı.
Divanın oluşumunun ardından konuşan MASMO Başkanı Halil Gubaş, 2 yıllık görev süresinde yaptıkları çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. İlçede 19 bin 700 mükellef ve 90 bin sigortalı çalışan olduğunu söyleyen Başkan Gubaş, "Manavgat her yıl yüzde 5 büyüme oranıyla istihdama katkısı, toplam vergi gelirleri içindeki payı ve ürettiği katma değerle Türkiye'mizin birçok ilinden daha büyük bir ekonomiye sahiptir" dedi.
TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ulusoy, Türkiye'de mali müşavirlerin temel yasasının 3568 sayılı kanun olduğunu anlatırken, "1980'li yıllarda bir kanunumuz olması için çok mücadele ettik. Ama bir sonuca ulaşamamıştık. Sonra 1989 yılında bir anda, tabiri caizse bir gecede 3568 sayılı kanun birçok eksikle birlikte yürürlüğe girdi. 1989 yılından bu yana hep yama yaparak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Kanunun eksikleri nedeniyle sürekli sorun yaşandığını vurgulayan Ulusoy, şöyle dedi:
"2016 yılı ücret tarifesinde bunun sıkıntısını yaşadık. Açılan bir dava nedeniyle ücret tarifemizde KDV dahil oldu. Dolayısıyla ücretlerimiz düştü. Ücret tarifelerini odaların kendisinin yapmasını istiyoruz. Çünkü, Manavgat'ın şartları Ankara'dan, İstanbul'un şartları Erzurum'dan farklıdır. Ücretleri de farklı olabilmeli. Sanıldığının aksine muhasebecilikten zengin olunmaz. Kalemle uğraşanlar zengin olamaz. Bir muhasebeci en fazla, bir ev, araba ve şartlarını zorlarsa yazlık alabilir."
Mevcut başkan Halil Gubaş'ın aday olmadığı MASMO genel kurulunda, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu adına Nezih Özgenç ve Dinamik Muhasebeciler Grubu adına Şinasi Gündüz'ün listeleri yarışıyor. MASMO 2'nci Olağan Kongresi yarın yapılacak yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu seçimleriyle sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!